Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
掉轉左黎睇 原來係預多d錢買soundbar

咁可以睇入門atmos例如s517, q600/700b, sonos beam 2之後加後置
全套齊 正呀喂
Thanks巴打
我用緊bose900, 早2星期買,
電視係幾年前既samsung機, 無eARC
得ARC 果陣插完之後都用到,
今日唔知點解電視用唔到, 但用airplay就得
想知有冇人試過? 點樣重新set up返?
電視出到bose果個連接, 但係就用唔到佢播聲
想問如果部samsung q930b 個盒寫 made in vietnam
以及去官網話SN不正確
係咪100% 水貨?
又多個玩debug

cut哂所有power

再逐個開就得

基本上係死症
想問係cut咩power?
電視?
call or mail samsung to verify it
Which shop buy it ?
請問sn7cy連sony 9500電視,間唔中會有一下無聲 有無人會咁?點解決
無知一問 soundbar係咪通常都要買埋後置喇叭
唔係,但通常要埋低音喇叭

後置係加強環繞,部分後置有向上發音,睇戲效果更佳
Soundbar+喇叭一set入門係咪around4000?
想預好條數買嘢
有平有貴,豐儉由人
Denon S517好似都岩你個價位
入門呢個應該唔差,可以去門市聽下
試咗兩日 其實用條bar個remote㩒用電視 再事但㩒下大細聲.幾秒後就會有返聲
邊間av 生活有得試 q990b
大家買左 Bose 900會唔會買多個重低音?
我都想買個 不過又想等下有冇特價先入手
Bose700 base module 有貨未,等左幾個月都冇消息
想問下之前用緊SAMSUNG S9100既後置支架(TAOBAO)
呢個支架岩唔岩Q990B 後置用?
點解唔問淘寶店家而上黎問
因為未有Q990B,想睇下有冇人有經驗
同埋諗唔到上TAOBAO問
THANKS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞