Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
新手請教下 Bose300 定 Q600B好?Sony電視
Bose 300太舊了, 2020既產品, 環繞表現好一般, 仲要冇atmos support, 唔使考慮
明白,咁我直接Q600B
isoAcoustics 舊年美馬買平過香港,今年加咗價差唔多,舊年買咗對130比YU用,710蚊,香港賣緊830-900,今年美馬加價去到800港紙,香港賣810就幫襯香港好過,唔使等

有架會好啲,低頻部份改善,會冇咁muddy。

我本身想買平野就算 最後都係買左aperta,不過個價都算ok ($1200)

有得落腳太好了,我個位會擋幕所以用唔到腳 只可以用矮腳比對kef再tilt高
aperta 同 isoAcoustics 普通系列係靚仔啲,功能上冇機幾大分別,但用金屬做貴啲

最近喺網上見到呢個英國網站賣嘅音響影音嘢部份好平,平香港一截,唔會有電壓問題,但我未買過嘢,有人買過冇問題,可以睇睇

https://www.audioaffair.co.uk/

Q Acoustics 喇叭抵玩,concept 20香港賣緊4千幾,佢賣唔到2000,加運費都仲平一截,另外有啲音響套餐特價都抵玩

https://www.audioaffair.co.uk/acoustic-energy-ae1-active-bluesound-node-2-package

應該未減VAT
啲ATC 好吸引
v 巴,依個網是在香港forum 人中公認英國是最好一個,佢買d focal 2ch 都好平

但依個網唔可以咁高調講,果d kef cambridge 就俾佢講完後全部運唔到黎香港
香港代理食水之深嚇壞人,頭先去派屎dot com 睇下Q Acoustics concept 20報價,全部5200, 當實際比錢減1000,個網賣緊1700左右仲唔知減咗VAT未,加運費肯定500-700蚊,都夠買多次咁濟。

被動喇叭幾可壞?所謂1年保養夠膽貴1倍價錢以上,好彩而家資訊發達大家唔使被佢斬到一頸血
如果唔差太多(20%左右)我會買番行,難壞係一回事,不過開箱中獎真係冇得搞。我開一對kef中獎,一對elac中獎,我朋友開b&w中獎,全部都一換一。
呢個香港應該冇代理,不過都加密吓,佢對書架喇叭喺歐美好受歡迎,cheap audio 嘅抵買之選,可以上YouTube 搵review

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞