Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
平amp 難過買勞
76有人話佢3月訂左, 原先話5月,之後又變7月
其實等唔係問題,比錢時講一個大約期,以為唔係好耐, 但之後係咁變, 改黎改去,變到完全冇期好似比人呃咁
不過依期D野都係咁, 我識美國果邊既朋友, 等部parasound後級都等左半年有多
而家D船運都難搞,得海鮮價,即係報價俾你要就要,唔要就下水期又第二個價,報價貴既話D供應商就局住等平船,搞到而家D貨運亂晒龍
慘, 我上個月叫左我朋友一見到有貨就好買, 佢拖到依家都未買, 真係有喇叭冇聲出

咪比柒陸果D傻仔成日話今年Q4會有新AVM ,根本完全唔知社會點運作
其實我估條queue應該都幾長下, 而番既貨又可能唔多, 咪排下排下愈黎愈長, 等愈黎愈耐....之前r33有d機放出黎都比人秒

最簡單既解決方法係買x6700h or x8500ha, 大把貨
高階機大把貨 中低階全世界都等緊
可惜我只係一名窮L
唯有等下....
樓主, 想問下你test atmos
我係你條link dl左啲片落USB
然後直入bar,不過見bar既diaplay無彈atmos出黎

1, 想問下, trueHD, 條bar係咪會彈trueHD
2, 同埋, 啲片係咪要勁啲既USB先support到, 我是但拎隻廢野, 可能係USB2.0

入門應該買邊部?
友誠D X6700H同X8500HA堆晒出黎做左座山 放晒D低中階係上面, 不過冇貨賣
如果你直接用電視播, 電視應該係解唔到lossless既atmos source既, 可以用番lossy (DD+)既atmos片試下, USB冇咩所謂, 都係storage only

要睇番支soundbar既display會出咩, 我以前用jbl 9.1係會出atmos trueHD
低: x1700h, x2700h (7.2)
中: x3700h, x4700h (9.2)
高: x6700h, x8500ha (11.2, 13.2)
s 巴的nad 卡到了嗎
冇錢真係建議買二手用住先算
琴晚裝好行左轉dirac live了, 上一頁post左個cal result, 真係有d料到

老婆都話終於有番d hifi舖試果陣時既feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞