Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
慘...試下factory reset有冇用? 如果真係壞舊機過左保冇得搞, 如果唔換機試下拎個one connection box出去睇下有冇得整?

我都係用緊Q80R, 好機黎既
同SN7CY, S217同grade, 都係入門向, 不過3支既channel都唔一樣, 建議真係試過知道自己想要咩先決定
唔明...咩叫內置soundbar, 你部電視有arc就應該冇問題架wor, 係咪電視setting未較好
Brother 你都用q80r 連q950a?
你有冇我咁既情況
搞左成日終於搞掂 攰到攤係度, 等新喇叭到左再試真d

不過streamer問題未解決, 諗緊買部獨立DDC比部amp定買個ddc hat算 vic吧有冇咩平野推薦
我廳支soundbar係支那野, 有aux in用黎唱k的

不過如果你有其他source, e.g. chromecast/apple tv, 可以試下source入soundbar in, 再out去電視既其他hdmi port睇下咩情況
why唔加張bluos card唔係最直接?
唔想晒左部pi 諗住買hat都係5舊水
OLED65E7P
佢聲稱內置”soundbar”而依條內置既soundbar support Dolby atmos
所以我setting有得enable
然後我揀左用arc output佢個Dolby atmos就灰左無得揀
我第一代oled
揀左output arc然後個Dolby atmos option就灰左
幾好, 會update下product line, 仲以為佢會無視香港區
好明顯仲是貴
呢對野幾年前產物。
可能清貨出新product
我有同樣情況 電視係 Q70T Soundbar係 Q700A
HDMI 3 插其他野係有 Single 插 Soundbar 就無反應
但Soundbar係有show eARC
其他野插Soundbar個HDMI in 電視都係出唔到其他野個Single
已經打左比三叔佢地話要搵人上黎睇
你電視同soundbar都係行貨嗎?
電視水
生巴行
我二樣都係水貨,唔知佢整唔整
請問巴打有冇電話係三星維修,謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞