Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
電視較大聲啲
慳返$1000
佢d 聲有得較座枱 / 掛牆mode, 試左未?
較左了
都係咁
大家係咪都覺得與其買咁平不如唔好買好過
貴電視內置喇叭優點係模擬立體聲,通常會用電視晶片做運算處理,通常會有好多花巧功能俾你開

獨立喇叭好處係最起碼會有低音,平到$3 or 400你都可以boom boom 聲,但代價係聲音處理嗰啲功能你要冇晒心理會好唔平衡,我會話係此消彼長
咁請問以X90J黎講
起碼要幾錢以上既soundbar 先好過佢本身內置既喇叭
大既 $5K 有嗎?

或者可以分開
藍光
Sound bar

本身用緊SONY X85J
正嘢,我都係心思思700b
巴打諗住係邊度買水
聽緊amp無聽soundbar,幫你推下
4k機就睇緊Sony UBP-X700,千頭美森水貨,無咩要求都抵玩
起碼買天龍s217
想請教下
條soundbar可能隔個幾月就會啲聲疾下疾下咁
熄左佢一陣再開又好啲,再隔一排又係咁…..可以點解決?

Samsung Q80R
creative 有支細細地 加subwoofer, 價錢HKD6xx-7xx, 可以試下,cd warehouse 呢間好似有demo, d 聲唔預期太好但都清楚,有d 重低音睇戲好少少。價錢平就算唔岩用都唔會肉痛
我用緊denon s216同sonos beam gen2
覺得好睇你屋企幾大
個廳大既話就算肯畀錢買sonos beam gen2 都係唔夠聲

如果唔聽歌只睇戲睇電視,我會儲錢上samsung Q990b 嗰啲
唔係既話都係聽返電視聲算,s216/217分別真心唔大
電腦mon冇arc, 做唔到hub既功能, 你要駁晒既話真係要hdmi switch先得

全部野入hdmi switch之後out去soundbar hdmi in再output去mon
X90J個喇叭輸出得10w+10w,就算用Sony 最入門果隻s100f都應該好聲好多
如果有的話熄左個surround mode試下, 依d 2.1既soundbar都冇咩得搞
SONY 電視想平平地買條SOUND BAR, 係咪 S217 最好?
地方淺窄
Denon s217 定 Polk MagniFi Mini AX 好?
想請教下,電視用緊LG G1, 想買條sound bar,想一條搞,budget around 5,6k, 想問下有冇邊部推薦?

另外想問下,如果想買/試下d sound bar, (想試下Sonos beams gen2),有冇話邊度好推介的?

唔該晒
想請教下,電視用緊LG G1, 想買條sound bar,想一條搞掂,budget around 5,6k, 想問下有冇邊部推薦?

另外想問下,如果想買/試下d sound bar, (想試下Sonos beams gen2),有冇話邊度好推介的?

唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞