Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
痴線 我所有線甩過又真係得 邊估到甩電 factory rest同換過條hdmi 都搞唔掂 要插電視既所有線甩過再插先得 thx巴打
成個廳大約150尺左右, 不過我再分左一半 客廳 一半飯廳
岩岩入手左電視a90j 本身想入手q930b 但無貨q800b加後置係avlife聽過都唔錯 total 6千幾都好似幾抵玩咁 想問下同q800b同q930b差得遠唔遠
咁都ok, 都有百令呎左右既空間
係咪無線就會拍邊?
你郁過鬆左姐
唔關無線事 係隻sub 體質問題
應該 減返少少db 就解決到
唔知天龍有無av amp 資料
同問,我都諗緊係一次過Q930b定係q800b或者Q900A再遲啲加後置
Q930b 總共係 9·1同後置好似大聲D,比多少少就有Q930b
想請教一下
如果本身電視唔 support Atmos
同埋得 arc
如果入手 Q600B
係咪買 chromecast 駁電視都可以睇 Netflix/Disney+ 點到燈?
S517 $3024
謝,都唔係想像中平咁多
chromecast要入soundbar hdmi in再output去電視arc port。
q800b+後置同q930b差太少啦,冇理由唔入q930b,佢隻後置係新專用model,仲要係2.0.2。
Thanks
即係入得 🤩
Bose bass module 700 你地會開音量幾大聲? 想參考下,我擺位電視牆果邊唔太夠位
我都係新裝但全屋都無預位擺咁大個sub 除非吊上牆
可惜無貨 問左咸片生活都話要落訂幾個月先有
屋企有部Sony A80J 想買條Sound bar
梳化同電視大概2.1m距離
電視矮櫃左右有個吉位 想買sound bar + 低音
無乜要求 希望D聲好聽過電視出就可以
見到豐澤Sony野有折 見到Sony HT-G700
可唔可以比D意見
呢條廢的,同價買Q600B + 後置
今日睇disney+,睇鐵血戰士atome有點燈,但播果時條q950a無出dolby atmos。
轉返去netflix 播atome片條q950a有出atmos。
係disney bug?我點知佢到底有atmos?
巴打得閒可唔可以試下張個 bass 放係你坐個邊梳化位 睇下個bass效果差得多唔多? 因為我無位放電視機個邊 想知如果放梳化位會唔會差好多如果差好多我就唔買bass了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞