Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
邊間2999?
邊度買SOUND BAR 好?
細鋪係咪抵D?
好似叫咩科百 唔知係咪水先咁平
巴打知唔知水同行點睇
睇下包裝, 睇下電源線, 再唔係直接問佢咪得 商品說明條例岩用掛
S巴而家有NAD 連歌都聽埋,搞到我都好想買INT AMP

電視LG B1
想配sonos arc + sub + 後置
會唔會有其他更好嘅選擇?
買啦買啦 真係方便好多,我琴晚一邊禁手機一邊聽左成晚歌,又唔使開avr同projector 就咁tidal connect搞掂

依家d低中階avr二手當一手賣都得
旗艦級成套都係口味分別多,samsung同bose都不妨試試
因為我部電視機成日自己著,會搶個 av amp 播播下歌switch 去電視,已經搞到海關好不滿(只用airplay)
所以都想買int amp 再av bypass
咪住先 s 巴之前話聽歌會訓著
試下disable auto source switch之類?

同海關上友誠一轉,試番同一隻喇叭之後配佢地d amp比佢感受一下分別 我記得係luxman l590 + evo
搞完一大輪之後暫時ok 琴晚成功聽左一晚,不過我個坐位係床,所以攰既話都可能會訓著
唔加sub
宜家買SN7CY係咪差過買s217 / sonos beam gen2?
virtual dolby atmos聽落好似無SN7CY個upfiring咁實在??
師兄咪玩我啦
冇錢
咁已經有聽歌已經好開心
又是CEC 但有時又好方便
海關最白痴想要一個CONTROLLER 搞掂

同問, 我都揾緊。。。
咁一定係有upfiring會表現好好多, 不過sn7cy冇sub又冇低音單元, bass會比較弱
咁依個價, 我只可以答你冇, 或者係D不知名牌子
有多餘既hdmi線試下換埋試下, 冇既就打去CS搵人上黎檢查吧
我用sofabaton入晒所有remote落去 有冇cec都唔使換黎換去

去行下音響展睇下有冇平機買啦
好大!我覺得比超低音更明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞