Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
icic, 原來Q800B本身已經有5.1.2
用緊P記好多年前既 sound board HTE180,琴日走左去試 S217,覺得環迴效果同 bass 都 ok 夠用,但睇電視人聲覺得偏薄,AV 生命而家賣 $2123 再送100超市券,而家心大心細中。
恭喜巴打齊晒成套 weekend可以睇多幾套戲
覺得薄聲就唔好買啦,儲多啲買好啲嘅
Thx S巴
原來可以喺digital signal已經有effect
因為dsp全寫就係digital signal processor

坊間其實都好多software dsp, 例如equalizer apo, roon自己既dsp engine咁, 不過依d都係比用電腦做source既用家
agger 梗係簡到岩先買
講緊隻sub仔擺唔到係地下
請問有冇啲1set入門線無線後置喇叭
Nakamichi Sound Station Saturn 4.1好似呢啲咁
利申:新手
睇黎再上要加錢,我諗暫時用番舊既,謝。
後置升級感大唔大
咁講係咪其實買返s216就得
S 巴同各位有無諗住去音響展?
S216: $1,780, S217: $2,132 (送$100超市coupon), 差 $250
一步到位Q990B
你用第個source照番同一個connection試下睇下有冇問題, 咪知係pc定係條soundbar出事, pc問題既話自己慢慢troubleshoot吧, 太多可能性
想入930b 邊到入手最平同穩陣
216點唔到atmos燈, 217可以玩下個virtual atmos
買齊野未必去了, 唔係行行下又要使錢 係屋企聽下歌睇下戲算
咁如果s517 隻sub如果淨係可以擺枱 係咪可以唔洗諗
又唔係既, 你可以加腳比佢令佢盡量冇咁震, 再唔係你可以諗下subwoofer放sofa果邊都可以, 雖然效果唔係最好不過放唔到都冇計
啱啱去試左 發覺s217好似真係唔啱
都係買s517啱d
啱啱見到s517有2999 現金價 唔知有冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞