Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=V0_jP9MnvSU

同sb1000差唔多既size, 不過貴好多
我懷疑是歐洲公司抄SVS 貼牌子
想請教下. 如果想試下SAMSUNG D SOUNDBAR 可以去邊度? PREFER 港島,無既九龍都OK
想問下如果筆直係3000嘅話Polk s4同S517 有冇話邊部好啲
我電視用緊罪大Cheap機X80J
用緊sony ht-x8500 人聲有d矇,想問新個條ht-a7000掂唔掂?

屋企無位,唔會揀有sub既soundbar
sogo avlife吧, 中環果間舖好細
我都考慮緊s517定S4
之前有巴打講過係一樣既, 兩支功能上的確冇分別
a7000點都會好過x8500, channel都多左好多, 有番自己既center channel, 不過佢個max volume spl唔及其他旗艦, 如果空間大會唔夠用
巴打覺得綜合嚟講邊部好啲
miss左你個post, 依個價錢其實冇咩選擇, 就算最basic既s217都買唔到, 所以你都可以foresee到sony依套so call 5.1既表現會係點 叫做有個環繞既感覺有聲出咁
我冇試過polk 如果真係一樣咁梗係買平果條

不過上幾頁有巴打講過2999有s517, 如果係既話一樣價錢我會簡denon, 感覺有信心d
預要俾多少少最basic 係s217?

如果再俾多d S517 咁嘅budget 仲有冇其他介紹?
s517做入門不錯, 始終佢有sub之餘亦有upfiring driver, 都叫做全面, 不過冇得加後置, 另外denon既sound setting都會比較少

差唔多價位另一個選擇係等做優惠既q600b+後置, 不過都有好幾位巴打話出面有批貨有問題, 另外都有巴打report夾機會有delay問題, 要留意番

建議可以先試聽睇下s517滿唔滿足到你既要求, 唔得既話就要再上
部amp都舊啦,係時候換嗰部,睇中Onkyo RZ50有冇師兄有食評?Thx!
https://youtu.be/we7YYB3CsGM

原來onkyo 部新 AVM 有dirac

同denon 3700 差唔多價位
雖然Q600B+後置39XX
但其實我見3千頭都收到Q700B
其實係咪Q700B好過Q600B
onkyo, integra, pioneer 2021新機全部都轉晒做dirac live

我記得asr test過部rz50發現output power有d問題, 唔知fix左未
Dirac live仲要係full frequency
明白
咁如果買一條過嘅就s217?
我知荃灣有
800 930 都有
s217再低一階, 冇subwoofer同upfiring driver, 亦都少左個center channel, 表現同s517會有一段距離
知道低一階
不過未度位唔肯定有冇位擺subwoofer

如果冇位擺只能揀一條過嘅soundbar
s517 嘅budget 有冇其他選擇
或者直接揀s217 會仲抵玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞