Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
focal有咩好介紹,之前部車啲音響係用佢,啲人聲好似唔錯
focal d range都差幾遠 入門得800同900,之後再上已經係3萬幾既kanta
果然玩音響窮三代,用番條生巴算
新手求教
準備買部LG OLED G2電視,想整個迷你家庭影院
請問用邊款soundbar+subwoofer好
筆直大概15k-20k左右
平時主要都係睇下Netflix, Disney+
間唔中會玩下PS5

麻煩晒
兩萬蚊budget可以考慮砌有hdmi 2.1既av amp+喇叭+sub

soundbar的話各家旗艦都要配自家sub同後置,唯一可以自己配sub既只有ambeo,不過又冇後置。
電視用Sony,諗住買返條Sony soundbar睇戲玩PS5,睇過Sony G700,不過都出咗一段時間,budget 3-5k有無其他好介紹?
G700 廢
3-5K
直接三星 q700A 連後置
請介紹SONY 藍光機連家庭影院組合
請教各位巴打
細佬暫時睇中左天龍217
想駁pc ps5同switch 3個devices
想問下d線可以點駁?
係咪要買個分線器?
暫時細佬部pc雙mon, 1Dp and 1 hdmi
電視有無3 個HDMI?
其實係電腦mon黎
1dp 2hdmi
Sor 應該無A Q700B
Q700B連後置好似過左5000?
麻麻地Samsung LG
Denon 517點睇?
應該ok既,入門級價錢有天空聲道
但買之前去試下聲比較好
Samsung Q990B. CP 之選。
都是睇下你玩唔玩av amp 同int amp

focal 真心把聲是靚

不過av amp 要等下,估2023年先至有新batch
(柒陸果d 人成日吹今年q4 就有,仲要只是道聽途說咁)
用緊sony ht-x8500
有時睇戲會人聲細 背景聲大
有無咩方法set好
電視係sony a9s
請問各位巴打
小弟買左部sony x90j掛牆
成日覺得d聲被後面幅牆吸曬
出唔到聲所以想買番條soundbar
本身prefer番sony 可以一個remote控制曬
睇岩左S100F 入門
對音質無咩要求 唔打機久唔久先睇戲
但係岩岩又問過原來ARC係可以唔同牌子soundbar sync埋用同一個remote控制
budget 1k左右
請各位出手
問過如果只係較大細聲arc 到LG 既SL400 唔洗1k有埋woofer 好似都抵玩
電視成皮野 買條sound budget 1K 既然咁無要求 不如慳番好過
本身真係無諗過買
但慢慢發現d聲真係成日都好細聲
寫埋budget先有巴打幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞