Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
但後置無貨
去聽過sonos beam gen2
感覺個音場比較窄咁
同埋啲聲好似有少少濛?
sn7cy就要開大聲啲先出到多啲detail 咁
最後都係揀sn7cy
有upfiring好似真係好啲
其實淘寶幫到你!但千其唔好買日本版,是oair唔到的!只可買國行、美版,歐、台版唔sure
無特別的setting,只係ARC一定要駁電視的hdmi3才有
之前買Polk audio signa S4 都係$2550+$200 kkday
係subwoofer 同pc 用電多d,
唔好插風筒暖爐個d唔會有事
兩部都差唔多價位
應該都係等一排有特價先係amazon 買shield tv pro
隻後置係大個隻定細長個隻?
想問下s216 我見佢有woofer 接口,值唔值得加黎提升重低音表現
lg gp5 polk mini ax yamaha c20a
如果你搵到D幾舊水既sub就可以當玩下既, 如果唔係貴過支soundbar就好奇怪...不如直接升級好過
求意見

Sony X90J 電視
會睇youtube / netflix 電影or 追劇
另外有ps 5
間中可能用黎聽歌(apple music) 全屋device 基本係apple 野

長型廳 大約4m * 3m 闊(電視喺短邊,牆身約2m),梳化喺中間

budget 有限,初步睇sony HT-S20R
咁上下價錢又或者有冇一條過嘅?

感謝
Off topic 一問
想問下電視上面係本身電視櫃有一層所以放到公仔
定加咗啲工具?
淘寶幫到你,我這一款加長型,搵云淘寶只有呢一間

19!hd1T2Ial8F4啊 https://m.tb.cn/h.fxwOy78 CZ0001 薄款电视机顶盒置物架电脑显示器屏幕免打孔收纳架支尔成金属架子
大家覺得聽下黑膠同睇Netflix
咁買soundbar好定藍牙喇叭好
why not both,兩樣野既目標唔唔同
冇咁多位 我喇叭都係買under2k嘅平嘢
老實講如果音色差距唔大我就買soundbar
話哂睇片好似好啲
其實2000以下既soundbar都唔會有咩好既環繞效果,如果聽歌係考慮既話我會簡active speaker,不過唔知2k以下可以買到咩

認真聽歌既話儲多少少錢買對好d既active啦
Soundbar我會買貴啲 喇叭under 2k係差別待遇
咁更加啦,你自己都預左多d錢買喇叭

整對adam/jbl咪算,再唔係咪支那edifier airpluse..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞