Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
冇錯,都預晒位有咩理由唔玩自組走去玩soundbar

最簡單買部avr,執晒5隻地面番黎之後睇下天空聲道想點玩,再執多2隻/4隻相應既喇叭就搞掂
要去電視post問
見sony 有d 2手HT-Z9F/M SP1 ,3000蚊
抵唔抵玩

定買番全新S517好d?

(用sony電視,但應該冇關係?)
用緊109 有時覺得佢bass 太搶 聽人聲有啲辛苦
聽下歌睇下戲可能好啲
但普通電視會幾辛苦 有時bgm 遮左人聲 會寧願關左佢
Where can buy ?

冇辦法, 平既subwoofer唔會比到好好既質素, 所以都係會比較boomy黎營做個低頻, 唔太balance, 做唔到好好既integration
屋企人用舊屋電視 完全唔會開音響
同埋佢地覺得後面sub仔阻頭阻勢本身都唔聽歌個類人
粗用bose 900 好似晒料

sound bar係咪經hdmi ARC 自動開電視(舊款電視就未必得?)就會開埋
另計想問下S217評價又點 對比bose 300,sony入門中價位又係邊款
soundbar 邊度多試聽,鴨記 av life?
唔該晒
唔該晒,想問上面個款S 217 係咪入門/中級唔錯既選擇?
對比sony 同級又分別係邊
千祈唔好諗 HT-Z9F
過來人留名
s217係入門級唔錯既選擇,不過唔好預佢有好好既效果,s517會比較好,特別係音響展仲有特價。

sony旗艦輸出大好多,可以customize既野多d,擴展性高d,全套既話效果會比入門同埋中階好好多。

所以會睇戲果邊可以考慮買番旗艦,睇電視果支就低階少少都冇問題。
而家s 巴個解碼是咪好正呢
好方便就真 bluos咩都搞掂晒
咁又是,而家真是streaming 真是大勢
可以是咁轉歌
慳番好多買碟錢丫 仲要唔使怕冇位放
真是好羨慕,可以快d 到音響展睇int amp 了
聽日就係 準備定銀包吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞