Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
上代係q600a 我知
我係想問佢夾咩電視聲畫唔同步
記錯, 唔係out of sync, 係audio dropout, 係samsung forum有user report, 各型號既電視都有, 都係samsung
nad d3045, peachtree nova 150

要細已經得番class d可以簡, 仲要有headphone out更加少, 比我就唔會咁玩, dac with pre再分開出power amp同headphone amp好過
如果我唔要headphone out
會唔會有多啲選擇
真心冇位 所以想部機細啲
你搞清楚自己想要咩先...唔同source有唔同source玩法, 玩黑膠就phono pre + power amp, 玩digital就dac+pre+power amp, 你係想要integrated amp有埋dac定係點?

要一部機仔咩都做晒又有番咁上下質素我只諗到naim atom, nad m10, 再低階d既就有cyrus one hd
lyngdorf tdai-1120
cyrus one hd
nad c700
rega brio
quad vena II
我係想要integrated amp推書架被動式
同埋要細部啲
最好平少少 (budget 10k再多少少) 唔需要串流
睇完兩位巴打講
應該考慮
nad d3045同Quad Vena II
唔該曬兩位
兩部力水都係細同埋質素一般, 如果比我玩我會支那preamp dac + 法國nc252mp, 一萬蚊唔使已經可以玩到唔錯既dac+ncore
第一次聽Preamp DAC
我研究下先
聲畫唔同步就真係幾平都唔敢博
咁都係考慮返700b先
Sony旗艦款駁到S-Centre咪係囉,唔係嘅話中置聲好虛,同埋多數人係買埋SW5,果度又5K
搵日出去睇吓700b邊度平先
電視同soundbar到手 之前造地櫃預留咗個窿俾Subwoofer 試用兩日 無共震問題
我記錯 應該係audio dropout先岩, 即係有時會冇聲咁
簡單d黎講你當佢係有volume control既dac就得 例如topping d30 pro
正, 有玩具玩
S-centre有幾多W輸出?
咁都好煩, 睇睇吓靜晒
用電視自身喇叭當中置位出聲,1部電視應該有幾隻喇叭10W-20W
Sony 電視都無中置喇叭
咁係咪無得A9 再加soundbar 當中置?
為咗唔想聽電視喇叭嘅垃圾聲,而去買soundbar,結果HT-A9又用返電視喇叭當中置用,有啲本末倒置
冇,插完earc得返個3.5mm耳機窿,用黎駁自家品牌電視用
LG C2 用 Samsung Q800b 好唔好? 唔想放後置
仲有無其他好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞