買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
無乜budget應該點揀好
會打PS5同睇Netflix 唔會睇其他野
X85J同X85K分別大唔大 電視會唔會有新買新嘅講法
X85J同X85K規格一樣,沒有分別

新款貴不過易搵
如果買唔到85J要買85K可能會貴少少,不過可以同你講85K支援Bravia Camera,可以有空間畀自己日後買嚟用下,85J就唔支援Bravia Camera,咁樣諗感覺應該會好好多
有邊個用Google Duo?如果話個cam可以自己detect人樣出screen saver,你用唔用?
感謝巴打先!C2同A90K咁我可能會揀A90K鳥,跟住如果唔計尺寸上嘅比較,出黎個效果如果同A90J無咩分別嘅話,始終價錢上都差一截,不過sony 真係好孤寒hdmi2.1比得兩個,藍牙仲係4.2,仲係wifi 5
因為MTK處理器關係,所以HDMI 2.1最多只有兩個,電視一般都係Wifi AC
我諗SONY都係求穩定,唔畀你喺部電視搞太多嘢,如果部電視識做曬所有嘢,反而睇片會lag,就本末倒置
插埋sonudbars 得番一個用,等埋佢出a5000
有無門路
想請教吓... A90J 個喇叭音質比較SN7CY 會唔會差唔多?

本身想買 Sony 水貨, 接受到水貨缺點, 諗住二揀一:
A80J+SN7CY or A90J 唔要 Soundbar

如果 A90J 喇叭比得上普通一條過 soundbar, 諗住插少樣嘢少 d hdmi 兼容性嘅問題
應該SN7CY好好多

A80J+SN7CY
唔該 step 巴
A90J仲多左散熱器,理論上壽命會長啲
問左東角 5舊水搞店 佢聲稱話K既remote唔work
唔知呢
東角即係sony store?
Repair center
買番A90J果款唔係仲好咩, 都有背光
我都有諗過 heatsink 問題, 畫質好啲+heatsink 要俾多 4k
抵俾
我諗應該 k remote 少咗數字鍵細啲簡潔啲感覺上輕便啲
A90J壽命會延長長達普通OLED嘅2.3倍,如果你係鍾意長玩其實好抵
啊師兄唔好引我喇 我耳仔軟
4k都唔俾
過兩個月你就會dum春
咁又唔會dum 春,買左返屋企就無比較,無比較無傷害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞