買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
記得話係連登巴打
如果LG符合你嘅要求,行貨得77吋嘅C2、G1、G2三款

77G2 $104 000左右
77G1 $86 000左右 (應該非常缺貨)
77C2 $90 000左右

仲有77C1 $80 000左右,不過呢部理應落咗架,如果啱嘅你要快啲搶

G1都就快被官方落架
感激
比較之下77吋嘅A80J最平,再上可以上規格比較高嘅C2而完全唔使諗C1

G1本身冇跟腳架一定要掛牆,如果要買腳架要另外買
我部X85J仲未收到OTA

罪大係咪懲罰我信仰不足
手動用USB更新

OTA一向慢幾星期
懶得用USB
又要download同埋搵隻吉嘅手指出嚟

慢幾星期既話我諗下個星期會有啦掛
有時慢幾個月
其實我只係個YouTube傻咗先心急少少
就咁喺主頁打開隻App會無限loop loading個圈圈,搞到而家要用Chromecast射上去睇
更新完重設部機
唔好咁惰性啦
Budget 15k-23k 55吋 samsung/sony
暫時自己睇過a80j ,x90k, qn700b
有冇邊隻推介?其他都得
平時主要Netflix 同youtube, 少少驚燒印
重視畫質同聲效 見qn700b送埋Q700B 有啲心動
如果重視畫質同聲效就可以買A80J,另外兩部都係LCD電視所以一定比唔上OLED,另外可以用追故模式睇返我上面寫有關燒印嘅疑慮,基本你要連續開住部電視唔熄1.7年先會開始見到燒印,所以如果你係會幾年換機嘅人就應該未等到燒印出現

當然局部燒印係比較麻煩嘅問題,不過見你應該好少睇電視,所以就冇咩問題

另外你可以提供你眼睛同電視之間個距離係大概幾遠嗎?我要幫你睇埋尺寸先知你budget買到咩
2米左右 唔該巴打
買左部陳列 55x90j ,6千唔洗
希望用到多幾年
如果兩米左右我相信stepmic巴打覺得50-55吋都可以,咁你完全可以負擔到行貨55吋嘅A90J,呢個會係買呢部機嘅黃金時機(因爲已經出咗新世代嘅電視),佢音質唔錯之餘都自帶高輸出超低音喇叭,可以頂到啲時間畀你考慮你之後買啲咩soundbar或者家庭影院嘅選項
恭喜巴打,冇燒印問題其實唔怕

有冇包保養
包2年
55吋x90j 6千幾抵玩,邊間買?
豐澤,諗緊屌唔屌埋多2年保
個sales話比多1000豐澤自己包多2年
搏佢到時冇零件整,換部同級嘅畀你
我自己覺得唔需要喇,其實你遲啲買全新嘅行貨都會用到呢個價錢買再高技術規格嘅機,到時你個保養都未必用得着
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞