買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
我唔知道
我窮j黎 , 搬村屋慳返泊車錢
有大村屋有靚車

sony 水貨巴打福音,
得youtube 制,,用唔到 但好似係水貨死症黎
係啊
無再講, 半年都唔捨得買 HT A9 加 SW5
果位巴打係直駁soundbar出唔到atmos
係時候了
係呀
C2好正但色水都係鐘意Sony 較果隻色
換機
煩緊買A90J 行貨 $33000+1000 (安裝) , 定買LG C2 未問幾錢 (但好似平過A90J)
想聽下買C2有咩利弊?
想25000-30000 (盡平), 但如果有接受唔到嘅弊處,想會上A90J
煩緊買55吋 A90J定A95K
百老匯而家做緊匯豐信用卡1000蚊優惠
A90J $22000 扣埋超市禮卷
A95K $28000
A95K啦,55吋只爭幾千

65吋差價大就話要考慮姐
未買的,見q600b 連後置3990有啲吸引,電視諗住買入門65吋,但係如果買返Samsung 入門就冇atmos

因為見上面好似bu8000咁, 有earc 但一條hdmi 2.1 插頭都冇
想問下c2有冇得set 閒置幾耐就會自動熄機?
意思係用tv開Netflix 播atmos 就出唔到atmos 效果,但如果用支援atmos 嘅光碟機插條soundbar就出到atmos? 咁即係迫住要用一開幾個啲hdmi hub 插soundbar?
Samsung入門電視機駁Q600B都已經有Atmos

Samsung有eARC既電視就ok

BU8000沒有問題
TV駁支持Atmos既Soundbar開Netflix播Atmos就可以出到
唔記得,你睇設定入面有冇
Step巴,AU8000 earc hdmi 2.0
如果我駁Q700B都可以出到dolby atoms嗎?
分左三張信用卡嚟簽

兩張恒生卡用epayment 同過8000蚊有額外回贈
匯豐 最紅大折日加信用卡回贈
篤左成個鐘機先計到
可以

電視設定入面開番Dolby Atmos兼容性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞