買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
只係個TRANSMITTER無
我連NS7一齊買包左
唔該巴打
睇電視,睇netflix,冇乜打機。
電視台睇咩多?呢點非常重要
買OLED電視前要先留意OLED電視最怕有物件長期停留係畫面同一位置, 如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 就唔建議買OLED電視

A80J畫質音質各方面都係輾斃X90J, 兩者唔同級別
呢部野,我一年前買水貨,放係間假日屋,每星期開一兩晚咁。準時過左1年就即壞。已經好少用。quote 價整換底版都成三千蚊,最後費事整,求其買部hisense 大陸機四千幾蚊算。依家部壞機放左係度唔知點好。
想維修就聯絡盛澤,實報實銷,換底板唔需要咁貴
就算唔係盛澤買既水貨,只要你想維修,都可以聯絡問下,整好左就少一件電子廢物,環保
換底板一般普遍1500左右, 如果想500以下維修是沒有可能
另外4K60打機一般都足夠,除非你打FPS即時槍game需要極低輸入延遲先需要4K120

另外PS5行4K120唔多夠力,多數要大幅度降畫質

不過買部支援4K120 VRR既電視預備未來需要都ok
1. C1水貨已經全面退役
2. 如果習慣開住電視掛機,最好唔好買OLED
3. X95J都唔多見了,X90J今個月退役
謝謝師兄解答。另外買sony水機,係咪都係博佢唔壞,一壞整就會好貴?
咁X95J 65吋比你買行還是水貨
另外有冇75吋推介 主要是心大心細
行貨,我唔建議Sony水貨

不過X95J唔多見了,X95K準備上市

大鋪X95J demo機已經消失
所有水貨都係搏佢唔壞架啦

睇下壞咩,如果係Panel就貴
咩黎
唔建議原因係sony行貨售後好,其他brand行貨售後差?
我唔建議Sony水貨,係因為好多功能缺失,又有字幕問題,App又要手動更新

行貨就所有牌子都可以
Sony建議買行貨,LG同Samsung就買水貨行貨都可以
如果唔夠budget, 又想Sony, 又唔介意個系統同功能缺少,水貨係可以考慮,因為平好多

建議識玩少少Android系統同識搵apk先好考慮Sony水貨

Sony行貨就沒有任何系統問題,只係貴
仲以為OLED 4K120 就係為咗打PS5添
OLED還OLED,120hz Panel以前本身係比睇片用,係之後打機Fps輸入延遲要求愈來愈高,先比埋打機用

4K120可以比PS5, Xbox, 電腦用
藍牙發射器,比Sony無線耳機用黎睇片
你閂機果陣喺邊度佢開機就會返去邊度
我C1 係咁
心入面想既都係用oled打機,上去親身睇過色水真係靚
X90j問過都唔多間有,個價仲貴過c1

而家搵機最慘都係土地問題,又冇乜細尺寸既水貨揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞