買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
無咩弊處接受唔到

C2嘅調色本身同A90J好唔同,呢個好個人;

C2冇A90J專利嘅散熱器,A90J燒印情況會延遲最多2.3倍;

C2如果出事客服基本上係搵唔到人,亦會已讀不回,詳情可以睇電腦mon嗰邊嘅post,而SONY客服迅速,有咩修理都可以第二日派到人上門,而最早即日晏晝就安排到,不過如果送嚟部C2冇穿冇爛就冇呢個憂慮

以上三點係我求其數到嘅「弊處」
活動架係原創先咁貼牆架
打錯,係「原廠」
佢哋都推薦其他品牌活動牆架

btw咩90J,有分X90J同A90J
X90J

係咪出左X90k
請問55" Samsung au 7700, lg up7550定係p記hx 655k好
X90J好多巴打絲打想搵已經冇

努力搵下啦,唔係就X90K
突然發現x90k得55”以上
我要50”
但x90j上年出會唔會唔太好
活動架係咪無咩特別牌子好去深水埗揀就得?
唔該
X90K比X90J改善咗嘅地方:

1. 可以唔使撳掣聲控啓動google assistant

2. 支援需要另外買嘅Bravia Cam,可以透過觀察觀衆坐嘅位置判斷並調節光度、大細聲、聲音平衡等,觀衆離席時自動進入eco模式。亦可以用手勢功能控制電視。

X95K嘅改良比較多
唔該巴打
但應該放唔到95k
得50寸已經好盡
你個位幾闊呀?
6尺到
六呎乜嘢放唔到55吋電視呀

55吋係指屏幕斜角距離,唔係闊度

55吋電視得120cm左右闊,擺完左右仲有成兩尺空間架
我指牆到牆
屋細 太大睇得辛苦
唔會。。。因爲就算你電視去眼睛距離係6呎,都可以擺65吋,同埋4K電視係要睇近睇大的,唔係標清電視嚟

咁你擺電視嘅位置有幾闊呀?
喂sorry,我最近整緊啲自己嘅icon,不過連登會放埋落gallery度
闊就唔擔心既 兩米幾
但唔會有最佳觀賞距離咩?我50寸都驚太近
官方最佳觀賞距離

SONY:
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/articles/00008601

SAMSUNG:
https://www.samsung.com/hk/tvs/tv-buying-guide/what-size-tv-should-i-get/

再唔係睇頭post,我哋其實都係算提供比官方保守嘅建議畀大家,買電視買細只會後悔,唔會嫌近,有爬post就會知道
感謝兩位師兄先,如果同樣係55吋家下又係同價位嘅應該揀A80K好定A90J好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞