買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔知㗎,我冇打開機所以唔識,我只係知道同一個面板SONY調色一向比LG好,而且今次都有人對比係SONY啲色好啲

有曬test不過硬係有人鍾意搬信仰出嚟講
本身playstation個無線手制都有少少latency架啦
再加埋soundbar果啲
加埋加哂電視機果0.05~0.1秒latency跟本正常合理
玩Elden Ring 芒亨果啲反擊parry都唔會作到個frame位咁痴線
所以唔係世界級損手都唔駛理
個latency跟本marketing手段黎
其實大廈嘅電波干擾都係對造成延遲好大嘅因素,就算無綫電波都會影響到有綫訊號,會令訊號維持喺一個特定水平,所以可能買樓/租地方嗰個step開始就要啱
買啲shielding好啲既線囉
我由ps1,2,3,4買到5用5嚟玩4啲game行得順啲
A90J set 返google 香港戶終於睇到Disney +,多謝教路
不過睇HMVOD 跟晒巴打介紹的set機數值,睇出租女友嘅時候都仲係有少少低清雜訊,睇youtube 4k又ok,睇電視枱嘅時候反而好似冇9500g咁靚
平價活動架黎講NB架係咪算最抵屌
你睇電視台時有較返+1嗎?正常佢會zoom大咗
追左好耐,到 Uncle 我入手A80J尾班車了

恭喜巴打入手靚機!
同我一樣
正價買PS5搭豬頭骨(耳機及電視)
HD life有無伏
55x85j仲有貨
Step 巴你好
唔好意思又有問題問你

我係用sony xr55 90j + samsung Q600B sound bar
平時開電視,個SOUND BAR 係咪都要另外開先有聲?
我見佢電視有顯示使用sound bar, sound bar都有光顯示音量,但無聲。

有無方法可以開電視一粒掣自動同步開埋SOUND BAR?
OK
電視開BRAVIA SYNC
sony store入手?
百記 A80J $17980 - HSBC 1000 - 2000 supermarket =14980

Sony 活動架,半價$985

正價 digi ver PS5 $3188
不過要食headphones 骨$580

萬五再減二千PS5抄價= 萬三

加8蚊仲有個4頭防雷拖板

本來想買c2水,呢條數唔洗再諗
百記
我數到你呢度可能要個六頭拖板先夠
百記張單,寫住2千超級市埸到7月15日

Sony 終極尾班車可能就係15號
soundbar
sub woofer
wifi
modem
電話叉電
nvidia shield tv pro
Now TV

16個頭,2隻8至10頭安全D
請問係邊度set呢樣
睇咗佢要我開嘅都有開到。
熄機再開,佢係同步開。 sound bar 有on,調較音量有燈著但無聲🧐
1. 聲音輸出要選音響系統
2. SOUNDBAR要插電視HDMI 3
HOME\Settings\Display Area
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞