買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
上到黎望2下,先生,要換零件喎,我公司同事會再出維修零件報價比你
lm
可以用活動架,咁插電綫時可以拉出同擰角度,而且活動架會更貼牆身(雖然唔知你貼牆有冇用)
如果A80J同C2,我唔會推介A80J

不過如果A90J同C2我就會推介A90J
平時話台徽/新聞台燒印就大家都明,咁如果全Netflix 燒印嘅效果會係點?即係紅色會開始淡咗?
點解 Sales會同我講 iPhone用家 買LG會好過Sony?
因為LG佣金高,明白未
即係你會好明顯見到色彩唔均勻,而且光度整體下降,例如run colour test嘅時候,理應全個畫面都係同一顏色,取而代之就會見到有唔應該出現嘅紋理、深淺色、死點等等
享受左先啦,擔心得黎都換左機
正常電視行貨如果壞零件係咪包零件唔洗錢
因爲無論點啲Sales佢哋都唔推薦SONY,對佢哋嚟講SONY係地底泥、非常低技術、賣牌子、OLED電視畫質不及QLED嘅品牌

不過我哋唔係Sales咁解
用LCD就真係永遠享受唔到最頂級畫質,以前我都認為可以勉強追到,不過睇耐左OLED就知道LCD點都係灰濛濛,面頭有層模糊感

OLED就好似穿透左咁
無肉畀佢地食梗係地底泥
保養期內包零件,除非人為損壞
Sales:我需要賺佣金,幫幫手
Also Sales:喂,你幫我簽個名啦,我差一個簽名就可以收工架喇,唔使錢架,而家你跟我上嚟我哋健身室⋯⋯
上到去就變密室了
明白,不過用得幾年後,呢啲深淺色、斑紋就可以變做買新電視既藉口
感謝兩位巴打解答,咁如果咁計A90K/C2 應該揀邊款好,聽聞黎緊新出貨嘅C2會換新panel,應該點揀好,定係揀番上代A90J
咁解講極都唔明白

巴打你想買什麼尺寸電視?
如果你要咁問就係A90J架喇

A90K同C2喺同尺寸下比較都應該會推薦A90K,可以睇返我今日凌晨時留言比較A90J同C2,應該都適用喺A90K身上

不過如果去到要攞細A90K同大C2比較,我覺得電視有咁大買咁大,我就會推薦C2
佢係咪唔知道A90K沒有55同65吋
佢講過買A90K會揀48吋
咁我要55A90J算,有大買大

我用緊49,望落55都好似差不多大,65就明顯大好多正好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞