買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
最後揀咗x90J
恭喜巴打
一日開幾粒鐘都算多?咁易燒印既咩
唔係計開幾耐,係計睇咩野,你每日睇4小新聞台,應該好快燒印

佢假日開十小時電視長打機
師兄,有冇部電視平平地($4000內)可以玩到4K,Netflix,YouTube,Disney+,eARC,AirPlay2,42吋
TCL個啲伏唔伏
小弟搬新屋,想買部平電視得閒睇片,唔打機的,最多都係駁switch
唔該師兄
即係睇啲唔好固定停留既
但打機好難無bar 係同一個位
兩款都無
TCL入門機沒有Airplay的

TCL 43P735 行貨
$36XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. GOOGLE TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR
6. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit

TCL 43C725 行貨
$36XX
1. 60hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. ANDROID TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR
6. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
每次打4小時左右好了
Btw 有冇ching 知Amazon prime day有冇soundbar抵買
十分感謝!
上年都係師兄你幫我揀左TU8000俾屋企人
依家到小弟搬出去了,又勞煩多你一次
另外純粹想知依家係咪已經冇乜細size(32-50‘’)既水貨
水貨基本55吋,50吋以下尺寸價錢沒有優勢
TU8000用落OK嗎?
Ok啊!不過係有時睇啲移動速度比較快既野會睇唔清
呢樣要120hz面板先可以解決
部C2 set 極都set唔到開機唔係HDMI 1
其實如果有新game 先會狂玩,當會一日玩4,5個鐘,維持1個月左右,咁係咪都冇乜燒印問題?
Step巴我本來想買65吋既SONY 85J果時12XXX左右,但裝修DELAY左就冇買到,而加行D大鋪話黎緊係番85K但冇價錢,但都唔平,佢叫我不如簡SAMSUNG ,SAMSUNG佢有提議我買果部QLED大約16XXX, 但我平時都係睇下NETFLIX同D+多有冇邊部介紹會平D呢, THANKS~
同ching一樣之前都係step巴推tu8000 我最後 3k2買咗tu8500依家啲水電視好似又貴咗好多
係呀 有時會就咁放係到聽歌
用緊 LG webOS 係咪冇需要買 Apple TV 4K (2021)?
Prime Day 個價好抵玩
巴打請問728用黎打機點睇
本身諗住買samung 55”Q70A
但係見巴打們都好推介sony
我見X90J 都係差唔多錢
會唔會買返sony好D?
定有其他型號推介??

用黎睇下netflix youtube
遲d會買埋ps5
a80j定 x90k好,差唔多價。
應該可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞