買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你要引用迪路BB佢先收到通知,假設佢有裝連登app
下我諗住講pan記
迪路BB, 燒香巴打搵你幫忙
Pan記香港冇出77吋電視

外國唔記得有冇
可以去日森呀,運費平啲又快啲收到

ソニー ブルーレイプレーヤー/DVDプレーヤー Ultra HDブルーレイ対応 4Kアップコンバート UBP-X800M2 https://amzn.asia/d/g9jNdoO
喂,我收返先,你等佢返貨先,因爲已經冇貨

得返二手
唉,本身喺LG個網諗住搵一堆幫佢格價,點知LG個網手機介面好難用,我返到屋企先
收到!唔該巴打!
唔該Step 巴!
不用客氣
Budget 7k內 有冇咩50吋電視推介
感激
出去睇電視睇到少少中毒
頭先差啲想入手A80J 65吋
但係最後試睇普通TVB新聞台果陣
發現啲字好濛,上網睇應該係叫噪訊
睇Pan記電視最嚴重,LG電視又冇乜喎
所以最後冇買到A80J

巴打們有冇方法解決?
如果解決唔到買唔到Sony 要買LG

跟住可以睇下啲規格,睇啲原理,睇埋啲研究paper,大把毒品
非常好
Sony KD-50X80K 行貨
$69XX
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
點睇A80J , 同A90J比好似只係唔係日本做
呢個係因爲SONY有時放大咗個影像,要set返to grid應該就冇問題

另外都視乎舖頭用嘅電視天綫,基本上唔會係SONY部電視嘅問題
A90J光度比較高,光暗對比感覺強烈D,喇叭輸出高1倍,出廠色準比較高,日本組裝,玻璃面

A80J係半磨沙玻璃面
睇電視台,電視有得set放大少少定標準方式顯示,如果用左放大就會濛左,另外sharpness同真實解像Reality Creation設定都有影響
因為呢個雜訊問題,都行左三間鋪
每一間嘅Sony機都嚴重過LG機
A80 A90 C1 C2 HZ2000 全部睇過
應該唔係鋪頭天綫問題
啲Sales都搞唔掂
聽日再去玩下個setting先得
如果搞唔掂,說服唔到自己買Sony
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B077MP1NKY
乜原來呢部唔係m2我都準備買
step巴想再問問長期睇Netflix 上下黑邊會唔會搞到有燒印架?

同埋個Netflix 修正模式駛唔駛開
如果你有爬文,就會知Sales會用好多招令你覺得SONY係地底泥令你買佢哋最想你買嘅Samsung同LG,呢啲都可以係特登,因爲SONY冇佣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞