買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
值得換Panel咩?

有大買大啦
值得換Panel咩?

有大買大啦

因為個位放50啱啱好
Thanks 巴打 啱啱更新左
希望聽日冇再出現問題
如果再有問題就成部機重設
姐話X80J 都得
如果你覺得4K60都夠其實沒有問題

https://youtu.be/QZlSbjKW_Tg?t=50
如果睇足球網球嗰d,長期綠色草地會唔會有事?同埋睇幾多個鐘先叫多會燒mon?
真係唔知道
請教一下
Amazon 以下呢兩隻邊個好啲?
B09SGQRQWS
B08T6H1RQD

主要都係睇下劇

邊隻好
唔知咩黎
Samsung 55" TU7050
Amazon Fire TV 55"

最後都係誠哥到買咗 48C1
恭喜巴打,仲有貨
你長期睇足球網球,不過畫面會動應該ok掛

只要唔好有靜止畫面/靜止物件係畫面,就冇咩機會燒印
我己經買咗Sony A80j,但冇backlight remote 好唔方便,是否可以係Amazon 買A90j個remote ?足否全部功能都用到?thanks
可以

想快就上Sony store買,好似500
Thanks
you are welcome
睇波同網球,最易燒印唔係草地,係計分版
我覺得一場波得個45-47分鐘,跟住就停15分鐘再嚟45-50分鐘
其實唔會叫長定
未計個畫面會微震個D
無咁易
新居入伙,度過應該會買55/65
但始終BUDGET 有限,諗緊買 55A80J 定 65X95J 好
要大定要OLED好。。。平時打機/睇波/youtube / netflix 等
仲未計會轉角度,有時又影下大頭,影下觀眾,又有慢鏡重播,真係唔洗驚
想問響AV OutLet 買電視係唔係都要俾$165收走舊機?
請問TCL P735同P725最大分別係咩?
TCL官網個比較function極差完全睇唔到有咩差異
諗住搵盛澤買50P735/P725
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞