買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔止咁少,光度升左20%左右,分區控光數量增加1倍
請盡快去搵50X90J
建議有大買大
Thx step巴
租樓唔係好方便掛牆
要諗下點搞先
50 - 55 寸
專用黎打ps5 同xbox, 想support vrr, 4k 120 個d 買邊部好
又無限budget?
sor 唔記得左

10000 - 15000, 行/水都得
Sony XR-55X90J 行貨
$112XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度780nits
10. 日本製
11. 2x高音喇叭, 2x全音域喇叭
香港越多人買,外國就賣得越平
打錯,電視機頂盒
SONY水貨如果係用嚟做電腦mon既話
呢啲缺點真係可以完全無視
ok
咁大尺寸點做電腦mon
有冇巴打幫幫手,唔該哂
試咗遙控無事 佢叫我搵返BOTB整
做畫圖/剪片個d
雙32吋mon 都唔夠
如果BOTB唔肯整或者貴,可以照搵盛...澤幫手維修

希望幫到你
你直接可以whatsapp搵盛..澤老細問下佢維修報價,因為門市職員未必知道呢單野,所以通常叫你搵番BOTB整

盛...澤whatsapp 6592 2428
明白了,所以最緊要個電視有earc, 唔理係hdmi 2.0 or 2.1。之後電視入面啲app 個source 都要有atmos 內容,駁條支援atmos嘅soundbar就搞掂
YES
3部都係入門機, P記HX655K吧
不過同級機唔會有大分別
俾多少少上 A80J?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞