買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔通真係得番A90J衣個選擇
65 OLED 邊幾部性價比高? 巴打有冇咩推薦,行水都得
LG 65" OLED TV B2 OLED65B2PCA 水貨
$16XXX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN5 影像處理器
8. 光度630nits, 最高720nits
9. 2.0聲道喇叭, 共20W輸出

LG 65" OLED TV C2 OLED65C2PCC 水貨
$19XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
日本55A95K $27280定價
香港55A95K $29990定價
冇必要買水貨

部sony x8500g唔夠3年出現呢d黑點,起碼5至6個
似係塵喎巴打
唔係表面架
鬼唔知咩

你當我係咩
各位ching,一皮左右有冇推介?平時多數睇戲,冇乜打機。thanks
電視距離坐位幾遠呀?
點搞好,應該仲有保養,打去問問
call sony啦,多數換Panel,冇Panel就換X85K比你
大約60寸
Panasonic TH-48JZ1000H 行貨
$92XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. My Home Screen 6.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 支援USB HDD 錄影
8. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
9. 5年保養
唉,頭先喺 C2 42 用 USB 錄完《Chill Club》,上網睇返先知原來啲檔案冇得擺返落電腦睇
最後都係俾多幾千蚊簡左a80j了,sony 姑寒又無送架,埋單做唔到14xxx, 扣埋hsbc埋單15xxx 好貴
喺邊度入手
av生命,應該好d吧
萬五買到OLED唔貴啦
呢兩日病到九彩覆唔到大家
take care bb
各位師兄,我買左A90J,呢兩日睇hmvod/ Netflix 都見物件/字幕邊位有雜訊,請問點搞
安裝唔到disney + 係咪正常
安裝唔到disney + 係唔正常,係咪買左外國youtube premium?

字幕邊位有雜訊,可能關motionflow事,不過關左畫面順暢度會大幅度下降
恭喜巴打
可能因為版權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞