買電視機 / 換電視機 集中討論區 (98)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
對,不過A95K應該減價幅度唔大,主要因為獨家冇對手,一有獨家Sony價錢一定好硬,分分鐘下年4月65A95K仲要45K,55A95K仲要25K
要平同抵玩就直接LG C2水貨, 55C2賣12K, 65C2賣19K, 基本上買2部先等於1部QD-OLED行貨仲有找

當然水貨同行貨比較係唔公平

而值唔值得為左高光度同高色域去買QD-OLED就自己決定

影音野一向都係冇咩性價比,你比多1倍錢買高一級型號可能表現只提升10%,就係呢10%睇你覺得是否重要

買最新科技就要比PREMIUM價錢
買A95K未唷
恭喜巴打入手靚機
想問一問本身電視櫃 兩邊距離得1230mm左右 見而家55吋闊度 都去到1222 1230左右

有冇話兩邊預留空間散熱 55 50價錢差好少
唔需要,不過你左右有冇位比你申手去插線?
都好忟水諗住用座枱 機身升高少少 高同深度相反無問題 成個人伸入去背後插線掛?
三星q80t水貨
呢個你自己先知

又冇圖
我唔知你電視櫃上下左右有冇野擋
不過咁貼邊 好似好壓迫感
50吋 1120mm-1180mm鬆動 自然好多
55Q80T退市了,65Q80T都只餘少量
月尾先有時間去要借屋企人張卡
多數睇電視 播youtube為主 VA panel大主流喇
所以7月內會落單
如果A80J行貨同C2水貨 巴打會建議買邊部?
睇你有冇信仰情意結, 睇你要咩系統, 睇你是否要高光度
我唔會直接答
多數換PANEL
成部換都係比X80K你, 規格根本完全一樣, 唔會貪到便宜
X80, X85系列J同K沒有改進過

海外代購係咪即係水貨
佢d上門維修唔係罪大整?
水貨係咪簡體字同唔係google tv ?
1. 海外代購版即是大陸水貨
2. 唔係香港Sony整
3. 只是一部行冇GOOGLE服務既ANDROID TV
4. 頭post#21開始已經講哂
5. 水貨我只推薦 盛..澤,其他鋪頭貨源,服務,維修我唔知道

SONY水貨留意事項:
1. 睇電視台每次開機/轉台,字幕都會變英文/簡體,需要用遙控切換,不過可以關閉字幕
2. 語音功能只有國語
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 跟機本身冇Airplay, 冇Homekit, 冇Chromecast, 冇Google Search, 冇Google Play Store
6. 盛...澤會安裝 Netflix, Youtube, Disney+
7. 盛...澤會安裝 aptoide tv, 供下載APP用
8. 盛...澤會安裝一個類似ANDROID TV, GOOGLE TV既易用UI介面, 取代大陸版介面
9. 盛...澤會安裝一個叫AIRSCREEN APP去提供第三方AIRPLAY功能
10. 可正常更新系統FIRMWARE
11. 如真係有需要完整GOOGLE服務可以買個chromecast with google tv
自膠
睇左第一頁知道係水貨同細鋪做維修
超級影音城係賣大陸水貨的

行貨細鋪買建議搵avoutlet, compumark, hdlife, 時機電業, avhome
保養唔包零件我保你10年都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞