Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
好想試玩下一次Millennium Blades,成個concept好特別,模擬緊玩tcg.開頭要大家買包開包砌deck,又可以同人trade card,時間到就用副deck玩比賽
運氣主宰一切,party同family game
最主要食花生同食花生,幾好玩同輕輕鬆鬆
好玩 不過我鍾意玩Cubitos多啲 遊戲時間短啲同易教啲
新手入坑,剛買radlands試試。見到有game of thrones lcg好似幾正咁有冇人玩過?
之前睇過都覺得幾得意
PTCG如果小朋友入門嘅話你哋會點推薦?
我見到上年出左個家庭組合好似幾方便,仲有佢最鍾意嘅甲賀忍蛙
不過仲1516緊,佢以前有買過一兩包當卡片咁儲,但唔識對戰。驚真係教識佢玩後佢出面同人地玩開就會開始一條不歸路
佢係唔係本身都有興趣嫁?
太細個既小朋友 應該係有卡就威威唔會真係對戰?
9歲男仔平時玩遊戲都有d勝負慾,會好認真背圖鑑同作文都要寫小智
佢知d卡係可以對戰,不過可能小學生未會係學校玩卡牌。佢又淨係得d散卡無playmat token,身邊無人帶佢佢一直唔知點玩就變左卡片收藏
見人用黑色有彈性既帶綁住d board game,想問邊度有得買
烏鴉盒子有賣不過宜家好似缺貨

唔介意淘寶就
原來Spirit Island有手機版
thz
有無人知mayday 63.5 邊到仲有得賣?
搵左好多都無
鐘意玩CSI/狼人殺/ 瓦話隆
4-10人
仲有無其他可以介紹下
想買marvel璀燦寶石試試

同埋你地邊到買多?
一夜終極系列
新Game 預購 會喺 美國集運
舊GAME 可以等AMAZON 特價
急玩 會上旺角買現貨
投資會 Kickstarter
狼人真言,Secret Hitler

Splendor輕策game嚟架喎 同你鍾意玩既game唔係同一個類別
#8 討論過黑死城,不過max 9個人
都係玩身份同機心,表現人性嘅粗暴同自私

盒唔太大但好有型
想平就carousel 或者二手group 等人放
一次過買多盒&英文版就Amazon
要快/中文版/漫無目的咁睇下就頭po鋪頭list,集中旺角
睇埋arkham horror lcg 呢隻好推薦
唔該晒ching不過好似大坑,會先試d易入口 burgundy/ puerto rico 玩住先
好啊唔該哂大家
之前仲有隻老鼠偷芝士都好玩
呢兩隻都唔算易入口兩隻都係中策嚟
如果鍾意Radlands呢類二人對打game
我會推薦Res Arcana同Summoner Wars
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞