Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
依家下下都千千聲...有腳一齊玩都搞唔掂
個價錢我覺得還好 都想買all in
但係驚無位放300幾隻figure同隻吞星者
真係位置問題 d細figure都ok...吞星唔係個個有位
有位都唔擺佢啦
真係有愛先好All-in
Cmon D野大部份都係拎黎擺,重要係Zombicide
冇啦啦塞marvel 個ip入去
真係代入唔到
其實係夾的
Marvel有個系列係marvel zombie
All in左
但唔建議真係all in

除非你真係好鍾意marvel
我其實買中間嗰set夠玩
但係好鐘諗吞星者入面送嘅silver surfer
無玩過Zombicide
但聽講今集配合唔同英雄技能 會比以前玩法得意咗
Kickstater Boardgame 101 :
No expectation on CMON gameplay
cmon
你預買figure送game play

佢玩得落手果D都係同人合作出
真係架
如果game play experience唔好咁我唔會買
但係我見今次好多人物送
又話多咗幾隻唔同game play mode
而且Marvel好似容易啲推朋友落坑一齊玩boardgame先諗住買呢隻
你當比錢買figure會開心好多
哩個規模 可能開一兩次gane就唔想再開
我自己好鐘意Bloodrage
而其他作品成日都好類似,同時又欠缺深度。始終佢地出既遊戲係偏casual,其中 Zombicide 系列重要不斷翻抄。

利申:Back左 2077
都唔洗擔心既,始終CMON 多KS EXCLUSIVE ,唔岩玩平手轉讓應該無難度,佢呢隻重要係MARVEL 好大機會有得執啦。
我自己轉手過幾次CMON 次次都有水位
board game界ubisoft
宜家重有冇得KS price 買all in?thx
好貼切
好彩佢話套the boys放唔到去marvel zombies玩
如果唔係又入埋
但massive darkness2 好玩wo
唔係冇好玩的game
但zombicide哩個可控角色量 應該都係左搭右搭出一隻角就算
咁耐無出現,去左邊到威
有無人巴打back burncycle嘅gamefound ?

記得睇埋先考慮
https://youtu.be/mgBftQBhoIk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞