Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
話時話大家有冇back Frosthaven?好似下年Q1終於出倒
咁多位師兄知唔知有冇地方網上買繁中boardgame送英國?
everdell 點解好似咁難買咁
又斷貨二手又得英文
玩英文版會唔會太難?
唔該師兄
去board game舖啲page問下幫唔幫到手送
人都在英國啦玩英文都ok啦
唔係咁講架,我係Amazon都買唔少英文版,始終有啲故事性嘅boardgame 睇番繁中,代入感會大啲。同埋有時都要就番英文水平較弱嘅客人同埋我。
everdell 電子版已出
應該買一堆
之後叫朋友幫你寄最方便
仲有個option既 淘寶都好多繁中game
想買 3-4個人就玩到ge 輕鬆 game,1局控制到30-45分鐘內

依家睇中左地毯商人

大搜查我都鐘意,不過真係好貴

仲有無其他好介紹?
Camel up
Mint Works
Walking in Burano
卡卡城(無擴)+每人派定1張 - 應該45分鐘完到

另外 the crew就可以睇下30-45分鐘玩到第幾個mission
Cartographers, 幻想國度,Space Base, 奧法之戰
fast sloths
郎中闖江湖
逃離亞特蘭提斯
富饒之城
卡卡頌
Azul
璀璨寶石
熊熊公園
羊駝山谷
幻想國度
星際探險隊
歡迎來到地下城
小小城鎮
逃離亞特蘭提斯 友情破壞
仆佢個街
試過俾女朋友一個漩渦漩撚走3個人仔
親子遊戲
https://youtu.be/TxBKQHr8bd4
四個人玩幾好玩 不過好快一局
每次見到都笑出嚟
擲怪物骰開心過上到島
真,親生仔先唔會整沉隻船
呢隻大陸有授權正版
不過就要睇殘體
玩英文啦,呢邊買又唔係貴
陣間寄過黎抽到要比import tax 就GG
https://www.facebook.com/300407646969841/posts/pfbid0c8JZb3pq2nrkWEcvjtGcDH4MNp2Hpt31aEmHDFPuTmFRdpSqsfKuBoGX6smkFQwcl/?d=n

《2021 People’s Choice 全民投選最喜愛桌遊》- 由你們決定!

2021 年,約三五知己出來玩一場桌遊變成一件相當奢侈的事,有Game 可能沒地方開放,有地方又可能要焗住玩透不過氣,在這個今日不知明天事的時代,要揀就要揀最好玩!而最好玩,當然又要我地自己揀!2021 桌遊港BG Port People Choice 投票現正開始!

由今日起,可以在以下網站投票選出2021 最佳英文和中文桌遊,一人一票選出去年最佳桌遊!今年更新增All Time Favourite,可以不限年期選出你最喜愛桌遊,真正揀出我們香港和華語地方的最佳桌遊,看一下經典桌遊會否眾望所歸,還是近年作品已成經典!

再一次多謝各位友好團體包括香港、台灣和澳門桌遊同業 (出版社、桌遊店、頻道、設計師等)贊助是次活動和宣傳,繼續一呼百應,非常非常之感激感動。獎品事小,意義更重大!多謝各位同業好友!

就算好多野無得揀,但至少自己桌遊我地自己重有得揀!

想支持我地,記得Comment Like Subscribe 我地既Channel。

投票項目:
1. 2021 People’s Choice 年度桌遊投票
2. 2021 People’s Choice 年度中文桌遊投票
3. 2021 People’s Choice All-Time 最喜愛桌遊投票
投票網站: https://bgport.hk/#/sp/2021peoplechoice
投票時間: 2022年7月27日 至 8月5日
獎品列表: 請到投票網站查閱

贊助支持:
Broadway Toys Limited 栢龍玩具
Capstone Board Game
嘗棋桌上遊戲專門店
MonsterGeek Board Game Store 棋怪桌上遊戲專門店 - 香港
WhateverBoardgame 斗室桌遊
Welcome On Board 桌遊天地
Board Game Base 桌遊基地
洛克洛克的桌遊倉庫
山頂洞人實驗室 Homosapiens Lab
Board Game Walker 桌遊行者

友情宣傳:
柴娃娃研究室
HashTag Mr_Board
粉爸親子桌遊
菲’s Time
Boardgame Kickstarter 桌遊 情報科 Hong Kong HK
Sonny's Boardgame 大男孩的桌遊
雅莉兒的桌遊世界
大鐵的桌遊團
納吉姆的遊戲室
小羊桌遊報 BoardSheep
開棋 Games On
棋間限定 - All On Board HK
棋葩
棋緣 Fairy Garden
People On Board
HKBGD 港遊設計
Boardgames of Key's Works
atypicalfi
桌·悠樂 Chillax
Tim仔玩桌遊

桌遊港 BG Port 是由一群來自香港的桌上遊戲愛好者創立,以推廣桌遊為目標的多媒體 平台。我們成立將近六年,介紹、評論及清談等等主題的桌遊影片至今已累積超過一千段, YouTube 平台的訂閱人數亦有七千多人。

想支持BG Port? Like, Comment, Share Subscribe 我地!唔想錯過精彩內容記得禁埋個鐘仔!
同埋可以考慮加入Patreon 會員,可優先睇到影片,更有專屬內容和Discord 討論。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞