Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
之前core都差唔多依啲價
但點解香港仲未有舖做
Lockdown今次有埋KS個sketch goal box,幾抵玩

但仲係冇aftermath同medic擴真係小遺憾
就咁睇個SC似分開買,同埋fb話遲下會出埋aftermath
medic都係買返英文版算
真呀 睇得明英文就買英文版算啦
以後再出新擴的話 都可以第一時間玩到

買咗英文版All in覺得好抵玩
要啲腳都肯睇英文先得
nemesis文字量係多
有人識rules 淨係睇卡已經易玩好多
不過我都有朋友過見到成檯英文唔想玩
重點就係我啲腳都未必想睇海量英文
要推坑令到佢哋有興趣,都係要中文
真!?係就非常好,有冇source ?
有啲朋友見到二十幾頁英文rule book已經驚晒唔想玩
中文既話會方便好多
你d朋友會咁乖自己睇rulebook架
唔想睇Rule book上youtube
好似有廣東話教學

Board game只要有人睇左本英文rule book
其他人識少少簡單英文其實就玩到
想問spirit island 黎緊係咪有新擴?
fb 有人放everdell
有無把打back 咗KS個moon
想問kickstarter 同 backerkit 有咩分別? thanks
近排愛上左玩innovation
係咁係bga煲緊
想問一下大家多唔多用卡套?
一啲成日會洗牌既卡先落
覺得好悶 唔識欣賞
首先要明白 眾籌 流程係點:
1. 眾籌平台睇貨
2. 覺得岩 , 支持者喺眾籌預付金額
3. 成功眾籌後 , 眾籌平台收取預付金額, 再將支持者資料同錢比項目持有人。由呢一刻開始,其他問題已經唔關眾籌平台事。
4. 項目持有人走佬或者交貨,所有物流,制造,按排等等,由項目持有人責負。
5. 由於 眾籌平台 只單純供 資料給 項目持有人 , 並沒有提供相應平台處理各個項目不同的方案或加購選項, 如果眾籌項目太多選項,大部份項目持有人 會轉移 支持者既資料 (支持左幾多錢) 去另一個 購買平台(surveys) , 購買平台 會提供各個選項去比支持者 選擇 (即係你支持左100蚊就有100蚊store credit) , 比支持左選擇實質上想買乜,支持者亦可以加購 ,最後運費既調整及支付。 (所以有1蚊黨 - KS 比人1蚊拎入surveys)

Kickstarter 眾籌平台 , 平台宣傳產品再搵人投資 , 唔包出貨。
Backerkit - 購買平台(surveys) +眾籌平台 (新) , 以前只係專做KS 之後既surveys ,呢家撈埋 眾籌平台.

p.s. 所有 眾籌平台 都唔係包生仔 , 佢地走數 ,唔出貨係吹唔漲的。
I see, thanks 🙏
諗住KS foundation of Rome 2nd print
要油顏色
有2隻,貴果隻真係幾貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞