Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
波多黎各 好冇玩?
想入手d中策類board game
千祈唔好 全球驚悚最多4人好了
試過一次6人局 玩左3個鐘先完第一個main quest
同埋downtime 極長 因為隻game始終有返咁上下年紀
個機制有o的長氣 個人覺得有好多位可以streamline下
但氣紛係幾好 鐘意故事game既人可以一試 但最多4人好了
可以去佢個網留言問佢
如果買一啲有現貨既game佢磅到個大約運費
但如果買預訂既game就只好硬食
我計過連運費都平過香港實店買
Cubitos好玩我鍾意佢多過郎中
節奏爽快啲 變左賽跑而唔係鬥高分
唔算好多英文的 所以還好
深淵之中
好玩 經典嚟
進入中策既世界有好多好多選擇 所以睇下你鍾意咩機制/theme嚟揀頭一兩隻嚟入手好啲
lock down香港係咪未有價?

香港啲鋪講到明base game都過2000。我仲想入埋SG嗰set。
諗緊台灣定香港買好

白色個隻係日版? 我見香港都好似有
係, 計埋運其實差唔多價
認同 全球驚悚最多4人好了
隻GAME 好多野CHECK /RESOLVE
如果唔投入聽埋其他人講故仔會等得好悶 ,淨CHECK 唔講故仔又無謂。
人多都玩到,只係等到蚊訓。有D玩家可能會發生由頭都尾都CEHCK 唔中 無乜UPGRADE 全程都做唔到野,另一個就成身神裝

如果頂到D缺點,隻GAME其實設計得幾好玩,角色有特色,SUPPORT角色係神角 唔同王唔同難度都好玩。

利申:齊全套
我上網睇香港只係二百頭,香港買都OK 啦
香港有英文咩
我無乜執著 日版都英版
2個版本D卡設計唔同,鐘意邊款因人而異
英版好在有TOKEN 計分 同埋有儲開OINK GAME 收儲就好睇容易D
但日版本身較平

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞