Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
買左ark nova 諗緊點推老婆入坑
想買張枱墊玩boardgame, 若果120x60 cm, 請問邊度可以買到?
玩緊
唔易玩
你老婆有無玩過重策
tenpenny park 好似幾好玩
最重應該係castles of burgundy我估應該搞得掂掛
無問題啦
雖然佢規則算多 但所有機制都係函蓋喺五個行動裡面 所以逐個行動講就得 個flow唔會好亂
睇上去好熊熊公園
用返civilization new dawn個行動bar幾正
有啲似, 但熊熊係砌4 塊, 佢係係自己個塊到砌
呢種?
https://carousell.app.link/B1hFj66Pprb

https://www.pinkoi.com/product/TQuxi5RL/?openExternalBrowser=1&utm_source=Copy&utm_content=fb_4527597367278185&utm_campaign=koc&utm_term=product&utm_medium=ios_share

第二款最大得100*50,不過個皮好似靚d。第一款fit size 但張相睇唔清材料

你search辦公桌墊再搵d可以訂製尺寸嘅鋪問下
望落 nemesis 應該最啱我堆fd玩,扮合作但暗地裡互相傷害
https://youtu.be/R1wonTK1SNg
笑到仆街 準備好同伴侶嘈交先好玩
想搵以下呢幾隻game既現貨,有無人見過:
Ark Nova
Sleeping Gods
That Time You Killed Me

另外想買張枱玩BG用,有無推廌?
想問有無d類似catan既boardgame
或者係如果鐘意catan既話 你地會推薦d咩其他boardgame?
ark nova 上星期808有,唔知賣哂未
唔該晒。我諗住張枱希幾大,張墊買縛大。忽然諗到去ssp 布行買料做,可能仲多d 選擇。
Ark Nova amazon有
Ikea有張Norden可以由26*80變做152*80 都夠大部份game用
談判交易:Sidereal Confluence
擲骰:Space Base
資源管理:Concordia
似MASTER MIND , END GAME 係咪要做齊咁多個玩家既TASK LIST ?
係 要合力起到一間滿足晒所有人條件嘅屋
不過我見佢咁多個場景, 應該都唔會玩到悶
應該會出app去gen d scenario
唔似mastermind 咁無限玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞