Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Nemesis lockdown 所有嘢入曬,睇番資料就係差唔多十公斤,未計紙皮
暫時未得閒開來玩 但聽代理講冇乜問題
我都係啱啱睇完想放黎呢到
必買個d真係大部分都聽過哂
反而伏個d真係大開眼界
3400 all in 都搵笨? 唔係啩 頭先睇過卡牌屋all in 3200 港紙未計運費
下......之前卡牌屋 2700only.
對完美主義者嚟講,伏唔覆伏都係all in收集齊㗎啦,冇咩分別 之前 tiny epic 系列又係咁

12446/3.85=3232
就算買咗好多嘢做咗卡牌屋會員除開都三千啦, 想知你點樣計二千七出嚟
你自己遲買姐 尋日仲係10700 allin
咁睇嚟可以算數,痴朋友果盒玩英文就算,多一盒唔多
朋友有就一齊玩算啦
除非你firm到買完你係咁開到game
我本身有諗過買英文㗎,嗰時1900蚊core連KS盒, 不過知道佢出中文諗住支持下啦貴少少冇乜所謂,但係講緊而家建議零售價係2148+1288=3436蚊,冇諗過咁過份貴差唔多成倍, 做代理好過去搶 都唔知係邊個垃圾set價錢
中文一向都貴一截
如果棋腳睇到英文就買英文

講真有fd有 唔建議再買
用D錢買第2副好過
真 依個價錢大把好game
今次代理唔知搞咩,本身game已經貴,仲要mark up英文版咁多
可能真係原廠>asmodee>gokids>capstone濕幾次腳個問題
亞瑟傳奇 好唔好玩? 睇落好似幾復雜
同班朋友玩過bang 矮人掘礦 尼類唔太復雜
唔複雜,avalon簡化版
唔算複雜
但我睇娛樂百分百玩,如果壞人唔太識玩,好似成個局勢就比好人掌握晒,好難翻盤
你玩開身份game唔會難玩啦

利申,身份陣營game苦手,永遠唔識做壞人
做返好人要做嘅嘢,好人角度永遠都係無知嘅多
當自己好人咁幫 好人分析 分析到場面有矛盾 ,其他人 有人講大話
爸打們都好評 咁應該無問題
最後都係睇你個group岩唔岩玩.不過呢隻又唔貴,又新,唔岩玩放二手應該都有人收
有冇巴打有入手新版Great Western Trail?
咩評價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞