Boardgame 桌遊討論區(4) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
會唔會係曲線推
有冇人有玩brass :birmingham? 文字需求大唔大?我見中文同英文個價差好多
剩係說明書要
搵人教你玩一次說ok
唔大
買滿49 就free ship啦
不嬲都係 !?
不嬲都係
幾件貨夾埋先夠49得唔得
過咗梗無無啦 依家買貴好多
諗緊all in定5千9嗰套算
得呀,唔係board game都得
要留意返有啲會無免運,不過都寫到明邊啲有
負擔得起就allin啦
一陣佢2個新mode好玩 你就泵春
差一千乍wo
我啱啱睇台灣代理講
All-in個size 一隻木板淨係放到4盒
好驚買完屋企個大細負擔唔到
入咗先 唔夠位先放
想買隻重策少少既game推朋友入坑
要5人既
諗緊西國建築師定波多黎各好
或者有冇其他5人game推薦
最好within 2 hours
之前同佢地玩最重都係catan
睇你鍾意worker placement定engine building. 西國有埋第一個擴會好玩d.兩隻都有人放二手,唔係好貴
波多唔會入錯
西建自由度大啲 實際上唔算係worker placement 因為大部份地方都踩得 不過互動性低啲 主要來自於綁架機制
波多黎各就受限啲 一round得一個行動係你自己決定 變左要多啲預判同計劃人地會攞咩行動 所以比起西建競爭性會大啲
5人game仲可以睇下Lords of Waterdeep, 漢薩同盟,城主,電力公司
湊仔
頭三個月好痛苦
西國應該玩落輕鬆d有得綁架
未玩過擴充西國
綁架呢個要素好吸引
波多黎各個互動性多d但個題材就麻麻地
電力公司都好玩,拍賣元素幾好
不過略嫌時間太長
工匠擴充有得買d工具卡裝畀d學徒.令你做某種action更勁
請問有冇d 日式風格嘅board game, 係輕鬆易學,就算初學者都可以贏到嫁? 因為想陪老婆玩,但佢都唔玩games,怕之後買咗返黎就得我一個開唔到局。
可以試下電梯前,wind the flim
都幾易上手,畫風吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞