羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
今日出咗去試mont bell碼
諗住自己上佢官網買
有冇師兄試過跟buyandship教學用wise轉數再集運
唔該樓主如果去日本0至-5度有雪地方嘅話,permafrost light down parka夠唔夠?定係直上permafrost down parka
或者有冇代購介紹
亂咁搵驚中伏
追左幾個PO冇乜頭緒
旅行輕便為主 所以想一件過 around 7-15度
有冇介紹
any lightweight down jacket
想問下 kolon sport volcano jacket 3.0 有冇着過
見佢可以電子恆溫 睇落唔錯
PATERA PARKA WOMEN'S
淨係試過香港10度左右着,入面一件打底,出面着呢隻料嘅非䄛款,熱到pk
睇落都feel 到熱
想買年Montbell Fleece
Amazon jp d 款同碼都未必齊
官網
諗住試吓Rab aeon ultra 20跑步背囊,見網上好似唔多review,Rab嘅產品有無咩要注意
想喺大概2-8度嘅清晨慢跑吓,底諗住着u記heattech,面應該運動衫加一件shell jacket?定係運動衫加po頭嗰件Finetrack polygon 3

手套係咪都係睇返Burton呢個牌子就得,想拎嚟行山,平時保暖,用到電話同防吓水
會唔會好似好多要求太貪心
如果真係諗住運動根本唔應該著heattech
想買件3in1 方便平時露營/出入冷氣地方(長時間坐係體育館好撚凍)
睇岩左Montbell / the north face
https://www.thenorthface.com/en-ca/mens/mens-jackets-and-vests/mens-insulated-and-down-c300771/mens-carto-triclimate-jacket-pNF0A5IWI
hkd: $2380 -> $2080 (折扣後)

http://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1102504
HKD: ~1532 我估集運~100左右=$1630

大家覺得邊個抵d / 好d
件atom lt 啱先發現比老母扔咗去洗衣機洗
係咪玩撚完
atom lt唔太驚
同問,我直頭Christmas 正日飛
想問2月飛大阪 10度到0度
買羽絨有咩好介紹?
我會買alpine down parka (唔係light) , 或者最好係perma frost parka. 因為真係好撚大風係uk. Perma 有防風差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞