羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
留名

我都想知
想問下2 月去銀山溫泉果邊你米Montbell Permafrost Light Down Parka 已經夠啦唔需要買加強版
家樂坊
用WISE + buynship買到?🤔
yes已收貨

7號買 琴日拎
勁wor 跟番佢個教學? 有無咩特別野搞? 之前用visa, jcb 都唔得
okok 👍
有冇人買過Montbell Ignis Down Parka? 香港著夠唔夠暖?
大家好,想問下1月頭會去北海道
本身唔算怕凍,保暖上面除咗tnf羽絨之外仲有啲咩選擇?
haglofs之前有冇做過 black friday 有冇人記得
more specific ok? 你TNF咩野model, 你怕唔怕凍, 當地又唔知幾度
想請問如果12月尾去北海道 唔滑雪 齋觀光
有無邊要攻頂Permafrost Down (even US版)?

爬左輪文 但唔係好識分呢4件應該買邊件好
Permafrost Down Parka
Permafrost Light Down Parka
Alpine Down Parka
Light Alpine Down Parka
希望各位俾d意見

同埋去北海道之前會先去一轉東京 好唔好去到東京先買?
加拿大atom ar夠做
北海道溫度大概-3.6度
自己本身唔怕凍
tnf 果件係96 retro nuptse
唔知呢件係保暖上夠唔夠?
thx!!
係得montbell 網買. 一樣要俾20% vat.

係UK 嘅可以睇番UK 出品野

https://www.phdesigns.co.uk/down-jackets-synthetic-jackets-down-pullovers
東京買.

第1件最暖又防風, 第2, 3 差唔多, 不過第2有防風, 第3無. 第4最弱.
夠暖, 775gram, 700 fill down. 不過無防風. 價錢亦反影左無防風所以平d.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞