羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
唔好意思巴打,可唔可以順便問下montbell merino wool / EXP同smartwool 150 / 250應該點揀?負5至20度去東南亞行山著,邊隻排汗好啲?thanks!
另外想問問本身有防風gortex jacket, 想買件羽絨做mid layer, 有做base layer下
靜態活動最凍-5度,應該揀montbell superior down / light alpine down 定 alpine down? 多謝各位解答
行山唔使好厚 smt wool 150 ok 最緊要moist mgt
明白,thanks 巴打
why not, 買得貴就係想佢襟著
我成日都講你怕凍又唔於我唔怕凍,其實我今晚都有跑步,12度都係一件長袖就出去,咁又點?唔通我要講我住山頂,吹到應又乜都要講哂?另外笑我show off, 老實講P 都只係平民野,另一我成日都提人買U 最抵屌,又唔見話我死窮撚
輕輕一推
無入黎一排,點解而家個個都只係問M?
𠵱幾日著短袖tee+ atom lt真係爽到一個點
件嘢又輕又暖兼防到𠵱排嘅風雨

我係喺佢變中資鳥冇耐前買千幾蚊件,唯有照著唔浪費、走棉得勁即轉P記

請教吓著開嘅巴打件嘢想襟用啲 係咪儘量唔好噴消毒噴霧、儘量少洗?
Merino wool真係暖d?
成日好驚著得唔舒服
消毒 有酒精 對咩都唔好啦
織得靚同有Process過唔會唔舒服
行山我建議一作smartwool 150 long,2日都唔使換。如果靜態,例如camp嘅話,就smartwool 250。
其實著乜係你自由,不過放得上討論區就自然有人討論
有冇最接近fission sv嘅選擇
印象中permafrost 好腫
暖唔暖睇厚薄,因為merino wool有整夏天衫

但聽聞有人講過最開始一兩日會有少少吉,但我又唔覺

有無巴打知道呢件係P記邊款?
完全唔吉要買cashmere
HK凍同個多倫多凍應該唔同
佢地有暖氣,可以買一件大褸就夠頂,入面著返普通衛衣就ok
我明既,係依度乜都可以屌一番
收到 唔該哂巴打!
唔該哂巴打!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞