羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
仲有野想問一下
我件貨係bns 自動轉運
而家見佢寫入庫, 未出庫
我係咪等佢送黎香港個自提點就得?
想請教下termaland parka 同Thermawrap parka 有咩分別睇完實物都好似差唔多咁
最凍可以-30 再加大風
落雪唔算濕
應該都差成五舊

BNS你申報完之後佢收到貨會轉海外入庫,跟住佢會再轉海外出庫,再過多幾日會轉等待合併,咁即係到左佢香港個倉

依個時候你可以撳等待合併入去揀你件貨去自提點攞貨定送去你指定地址,如果自提到時上到去比錢就攪掂
https://www.mammut.com/us/en/products/1013-00260/broad-peak-in-hooded-jacket-men

想問下呢件大概等於雀仔/montbell咩level左右, 睇佢嘅spec應該有light permafrost parka level?
有無巴打喺backcountry 買開野, 而家個app 神神地, 啲嘢加唔到落購物車, 彈一句we could not complete your request
準備冬天去外國旅行見到一大堆香港人羽絨制服
諗住遲啲去日本滑雪
買件Montbell Permafrost Light Down Parka
夠做? 定還買升級版好
係店內無得退定機場啲櫃位都無得退
個個都montbell
Rab for me
滑雪咁大運動量著羽絨會死會熱死
去日本幾十次我印象中機場無退稅架喎唔同歐洲

日本一係鋪頭退一係果個商場入面退
Hard shell有咩推介
除左arcteryx
Raindancer ?
Sor,太耐無去記錯咗
咁應該買件Light就夠
滑雪真係唔建議羽絨
真係出汗濕左就變雪條
反而化纖濕左仲有返多少保暖效果
想問有冇知咩外國網買Patagonia有下折?
想買件retroX
如果gore Tex + 羽絨呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞