羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
爬文不做伸手黨
值得鼓勵
祝全家平安
著完件Light Alpine Down Jacket,件Storm Cruiser Jacket 已經要買大一個碼
巴打出發未 我黎緊都去加拿大又係睇中依兩件想問下你推薦邊件多啲
我最後買左第一件,日常用既話第一件會方便啲,第二件著得太腫脹,同埋睇你會唔會長時間係室外,唔會既話基本上室內都有暖氣,睇你本身怕唔怕凍,我暫時-1 至 -10度出街入面著件heat tech個body 都唔會有咩問題,最凍反而係個頭同頸果個位,因為會入風 ,而我roommate 就係好怕凍既,佢就最後係呢邊買左件類似第二件咁厚身既

有無ching用過 merino 底衫,係唔係真係咁神奇又暖又唔臭?
想入返件 atom lt 女裝
到到都成2000$ hkd 😓😓😓

2,3年前 成日都減價 $1200到就可以買到 😓😓🙄
一定係P
其實好多人話p 貴,我著左好多年,慢慢買到變vip (其實得9折),真心講係好襟著,除左係我第一批入手件風褸比我著到殘外,其他都keep 得幾好,由其底衫好著好保暖,當然底衫性價比最高都係U,如果厭香港買貴,其實而家最抵應該算係日本買。

有咩推介
我見樓主講個幾件montbell幾好咋
請追返d post, 有講過哂
係ok暖
佢係有自己獨特既一種味
你著幾日就都係會有少少臭味
係冇啲人造纖維個啲咁濃喇
來緊去日本福岡,打算落機先去買p記 / mont bell ,係咪專門店無tax free ,要去商場嘅百貨公先有?
我幾年前去canal city 間montbell有tax free
唔知而家仲係味
想問下香港有無舖頭做外套維修有件TNF x Kazuki 連住鈕塊布俾我太粗暴扯爆咗 想整翻佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞