羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你係咪唔明出汗濕咗變雪條
滑雪其實係運動,個身體會發熱
你著羽絨會好L熱,成身汗,啲汗又排唔到,就凍到仆街
原價出讓montbell storm cruiser detachable hood size XL 有單,日本剛入手
Gore tex唔保暖一樣變雪條

老老豆豆如果係我租雪褸好過如果唔係成日滑

或者fleece 代替羽絨
呢個網買滿£200就有78折..
隻隻牌子都有 真係要試
想係英國買件防風冼水既羽絨褸,想問下呢件點睇?

https://rab.equipment/uk/valiance-jacket-qdb-49

另外呢件羽絨有900fp,係咪都買得過呢?

https://rab.equipment/uk/mythic-alpine-jacket
分開兩件買會平好多
你意思係買件羽絨著入面,再買另一件shell 著出面咁樣?
羽絨產品都係fill weight最實際, FP更多係實現係收得幾細。
呢件係sell輕同細, 你真係英國down town著會唔夠暖, 同埋件野唔平。
出面著件shell
但fill weight 好多都唔公開
我搵緊有冇其他野買
但睇唔岩
嗰陣我著Montbell Aspen Parka,件嘢650fill pwoer,嗰陣1-3度左右都頂得順,香港又用得著,睇下你啱唔啱
邊個網,有興趣想買件r2 techface
Mr Porter.
你可以睇睇
咁應該買件Montbell 3in1 Fall Line Parka?
呢件係香港都可以著到
但我見到好多shell其實都唔平
Rab呢件2-in1 先£330如果真係做到佢所講嘅效果其實都幾抵玩
買softshell 800-1000港紙有件啦, 特價時買嘛。
yes, 我都迷戀左好耐,最後都係放棄左,跟本好少用得著
係,無錯,重有好難買到啱色又啱size,唔好浪費時間
無架, 好多人咩都要攻頂, 點知買佐返來係office用, 轉一轉身都嘈到仆街, 又硬, 其實有DWR既softshell都已經好夠。

香港除佐上山露營或者越野跑之外, 有幾可你落雨唔擔遮。
有件Montbell 全新風褸賣,睇下師兄有無興趣。原價$1330 係沖繩入手
講埋邊件啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞