羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
nike acg 件goretex 岩岩到 1200 蚊感覺抵過montbell
Same
邊件?
太撚多人買, 比劈記知道佐係集運來。
Ohhh

我今日再試用bas既bfy喺backcountry代購patagonia 既減價貨. 成功接受代購並已付款. 現等待回覆是否能夠全數貨品都買到. 師兄今晚可以試試.
好,唔該晒師兄你
想知加拿大既話有無其他牌子都買得過?
如果唔係就買返patagonia
tnf insulation係咪即係down既替代品, 即係如果件野有insulation已經夠去雪地?
同埋想問Futue light 係咪比較perfer, 如果有價錢差唔多係咪應該屌FL個件?
唔好係pat記個官網買喎
我之前落單既貨已經成功運緊黎香港
我上星期先試完係backcountry 買pat 記用集運返黎係會cut 單。
想知用咩卡買. 我都畀bc cut過單
件件都唔同insulation. 你要睇番件north face 係用咩料既insulation. 不過in general 黎講, 好多insulation 都係down 既代替品. North face 有下面解釋

https://www.thenorthface.co.uk/help/faq/all-you-need-to-know-about-down-vs-synthetic-insulation.html

買乜野型號, 同牌子係睇你去既地方幾多度. 溫度決定你要買既野, 而唔係牌子決定買乜野. 好多型號既適用溫度未必會適合低溫着.
我去-10 至0度既雪地
唔用DOWN隻Snow Jacket 寫Synthetic Heatseeker™ Eco Advanced Insulation
我睇過下文, 好似Snow/SKi Jacket係基本上winter Jacket既升級版, 理論上Winter down jacket頂到, snow jacket就應該都頂到, 有無理解錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞