羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
女裝會有d 修腰
一件U記夏天cool低衫,一件shirt再加件大褸已經OK,唔明點解要著四件。
師兄行慣雪山?自問無膽落住雪行山,睇唔倒路之餘一大風著乜都死。
算啦唔好jer人啦,有人真係怕凍同埋買左唔用好浪費。雖然睇完笑左
我都怕凍,不過著兩件褸好煩,由其外國入餐廳有溫氣,通常都一件大褸算。
佢件down sweater唔係上山打應該都入唔倒風,少少風都頂到,just my two cents

cls公司
買雀係想要雀個logo而唔係比隻兔
依d出下 T-shirt 都仲個有人買
邊個有人洗咁多錢買件shell 但係咁柒
不死鳥變左傻閪兔
佢成身,夠我應付-5度(應該)
3年前買左啲特價褸,為左去旅行著,到而家都未拆牌.
柒到一個點
佢鍾意show off啫
怕唔怕凍好個人,無咩好講
咪係,有人0度都係著薄外套
唔通又話你著羽絨show off 咩
重有Patagonia 根本唔係咩貴野
A記又showoff, P記又showoff

U記又cheap
veilance都唔係咩貴野啦係香港地
見到呢件好靚 點知得女裝

冬天通常㨂啲短啲既行山徑同埋係近滑雪場
唔驚無人
大雪行山未試過,但大雪滑雪就試過,
有goggle既話還好,daytime唔會真係睇唔到野
有滑雪褸唔怕風(若果6、70km既大風雪既就連滑雪場都唔開同封山啦)係塊面一路滑一路俾雪打埋黎刺激啲啫
其實如果真係去工幹/旅行啲-5至+10既地方,一至兩星期頂盡既話
真係買u 記啲heat tech, 羽絨同fleece加防風shell 已經好夠頂
你唔係去長住既話真係無謂買到咁貴,留番啲budget食玩買仲好。
但如果係去冰島呀、北海道呀加拿大睇極光個啲就真係有攻頂既需要。
唔追款,貴極有個譜

Heat Tech 其實麻麻地,montbell隻zeoline仲舒服

或者多少少錢買Merino一步到位
zeoline 買midweight定厚好
Midweight

除非老人家或者非常怕凍先最厚
建唔建議買montbell隻merino wool?
除非係貪方便,因為佢都唔平

如果有條件,盡量買icebreaker 或者 smartwool

依兩間先係龍頭
我自己都慢慢將全部衫換晒merino同人造纖維

棉既衫應該得返2-3件
好著, 不過唔平, 有時外國網有折, smartwool仲平。

SMARTWOOL D孖煙通仔正到癲,夏天都著得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞