羽絨/風褸/旅行用品討論[22](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有無諗過去到先買
Windstopper 其實有無防水?
Goretex 係高防水性能,防風就wibdstopper?

英國又大風又成日落雨,係咪Goretex 會比較適合d?

麻煩各位Ching 先
windstopper 無防水, 不過有冼水. 你硬食15分鐘大雨肯定無問題. 你唔係企係路中心硬食半粒鐘就一定夠係UK 用.

防風好緊要, 係UK. 不過暫時我件有windstopper 既, 夠係呢度UK 用.
去到買會好d?諗住一件過搞掂 唔想拎咁多件衫番黎
題外話 有咩鞋去旅行著比較好
防滑防水咁
吉喼去日本,加磅返常識嚟啦
就算一樣買montbell,日本買都平D,或者買日版衫,e.g. TNF purple label
見雄峯PERMAFROST LIGHT DOWN 都係千七蚊到 搵日去試下先
之前入咗件 香港著一定夠 未試過外國著
GTX Infinium聲稱係完全防風
我有套男裝Fjallraven Keb Jacket & Trousers 想放
因為呢兩三年肥左唔啱著, 總共著左3次左右都係去旅行用
Jacket - XS
Trousers - EU 44
香港買patagonia係咪一定冇discount? 睇中左件3 in 1
濕鳩VIP得9折
使唔使vip 本人去?
慳幾舊都好
等black friday美國網仲好, 唔急既話, VIP用電話OK
咁又唔急,都仲有半年先飛
有冇人知用buy and ship買montbell 大概要幾耐送到香港?
好難買到 多數ban卡ban集運
jacket 有意 TG ?
有冇ching試過Helly Hansen D褸?有咩意見?
想問吓要係Montbell 日本官網買嘢經普通代運係咪一定cut?係咪要經buy n ship 去幫手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞