[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online 4.0 歡迎新巴絲加入

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
想問下 class b 既モブ係咪冇章拎架 , 打左兩隻都冇料道

B 同C 唔去軍團接唔會有
新龍騎=垃圾
新龍騎=垃圾

想問下近戰dps有邊隻易上手
淨係玩過坦,試過補師覺得唔岩玩遠攻
新龍騎=垃圾

依家忍者同侍係親生仔
新龍騎=垃圾

依家忍者同侍係親生仔

62lv武士打緊人地70lv龍騎既傷害
新龍騎=垃圾

依家忍者同侍係親生仔

咁又唔係咁講
侍冇任何幫隊友既buff所以先咁高攻
同埋侍既傷害望落好高,但你到70lv就會明其實好難用,唔係個個都可以打到高輸出
至於點解忍者係親生仔,係因為忍者有幫隊友既buff之餘,傷害只係僅次於侍同拳少少
新龍騎=垃圾

睇木人傷害打左個突
龍騎同其他近戰DPS比低左一截
新龍騎=垃圾

依家忍者同侍係親生仔

咁又唔係咁講
侍冇任何幫隊友既buff所以先咁高攻
同埋侍既傷害望落好高,但你到70lv就會明其實好難用,唔係個個都可以打到高輸出
至於點解忍者係親生仔,係因為忍者有幫隊友既buff之餘,傷害只係僅次於侍同拳少少

我覺得侍有少少似2.X時期忍者岩岩出來咁
第一個月set到好勁
之後patch 下又弱d 、patch 下又弱d
新龍騎=垃圾

睇木人傷害打左個突

d裝 兩頭唔到岸 爆 意 直擊 ss. 平均一千
新龍騎=垃圾

睇木人傷害打左個突

d裝 兩頭唔到岸 爆 意 直擊 ss. 平均一千

真理裝好怪將數值整到好平均預你要插珠或者混裝
不過過渡性質就無理佢反正四星期後開放「萬物」同omega零式
到時都係萬物混零式

唔知Omega N 的裝會唔會都係ilv320
如果同美神一樣咁美神得番刷犬呢個意義
有無手足知道PS4版用KEYBOARD+MOUSE點打中文

入去PS4 鍵盤設定度找台灣>繁體中文 >倉頡
無速成用

遊戲入面,拍enter 之後打字出英文係正常

想打中文時要先叫左個虛擬鍵盤出來
先可用你個實體keyboard 用倉頡打中文

唯一的好處係我虛擬鍵盤長期設日文

我就係想知點樣叫個虛擬鍵盤出黎

無速成用

三角形

即係點都要擺個手制喺度禁三角形黎打字?
Stormblood IGN評分9.2分 近十年來MMORPG中最高分

無速成用

三角形

無速成用

三角形

THANKS各位手足

由4.0開始試過隊入面有兩隻占星既人應該明
Stormblood IGN評分9.2分 近十年來MMORPG中最高分

原本想在巴哈回後來都係Del 左

4.0 確實好過3.0 推出的時候好多
論故事其實3.0 嬴好多
不過遊戲性就悶到Hihi
特別當時極雲神拓荒係卡DPS 過唔到
你做坦補都係得個睇字

4.0 無錯係改易左但節奏整體其實快過3.0
希望來緊個8人同24人keep 住呢個水準
不可信的FFlog 各職目前最高DPS

モ 4446
侍 4437
忍 4322
赤 4178
召 3889
竜 3875

黒 3810

機 3467

PS: (非抽水)補職的話睇FF LOG DPS 無意思,
打得高只代表另一個補幫你補埋
要睇補DPS夠唔夠係睇2隻補加埋
極豪神DPS上位50名Job 比率(2017/06/30)
侍:33名
赤魔道士:6名
モンク:4名
忍者:4名
竜騎士:2名
詩人:1名
不可信的FFlog 各職目前最高DPS

モ 4446
侍 4437
忍 4322
赤 4178
召 3889
竜 3875

黒 3810

機 3467

PS: (非抽水)補職的話睇FF LOG DPS 無意思,
打得高只代表另一個補幫你補埋
要睇補DPS夠唔夠係睇2隻補加埋

吟遊詩人無人權

詩機不嬲都係工具人黎
反而依家既侍一係超勁一係超廢
btw 機工仲難用過之前
btw 機工仲難用過之前

要維持80~95% 聞說按錯一個制就即爆
記得之前有人話成個4.0既評分比戰鬥開發組拖低左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞