[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online 4.0 歡迎新巴絲加入

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
玩白魔同占星最重要係見到暗騎有呢個buff果陣一野暈哂堆怪就對了

呢招係咩嚟?

講下笑咋
呢招係效果時間內比怪打就會回暗騎本人既mp
如果你暈左堆怪既話隻暗騎會好多謝你

想入坑但申請唔到account ,係咁出error 點啊

要用手機3G4G
唔可以用wifi
控制上嚟講
白魔係咪簡單直接過學占?
不過老實講
FF14既職業平衡整得幾好 係岩岩出資料片果陣會有少少失衡
之後會調整
控制上嚟講

易好撚多
控制上嚟講

易好撚多

控制上嚟講

操作難度由簡單開始排應該係 白->學->占
其實學者足足強勢左四年
係依家4.0先搞成咁 但真係太廢 之後實改番勁
控制上嚟講

4.0未玩其餘2補
3.x 經驗係易過占 , 學就差不多
主要係你明個機制時,白學都要預唱定去做盾同回血

占較難其實只不過係多一重功夫去抽卡放Buff
基本上呢樣功作會係GCD 之間做
所以按制變相多左
控制上嚟講

易好撚多

但唔係話2.0~3.0都係學者主導咩?
呢個POST近來推得好快
想入坑但申請唔到account ,係咁出error 點啊

要用手機3G4G
唔可以用wifi

姐係電腦一定唔得?
唔該晒
控制上嚟講

易好撚多

白魔最簡單係因為d技夠簡單直接 用高補量壓制

學者強勢在要盾有盾 要補血有補血 而且d攻擊技係dot傷可以放完就做其他野 仲有精靈幫手
但4.0比人拎走左1招dot 1招好重要既減傷 aoe比人砍左80%傷害
我3.0係 白>學>占
4.0 依加占,唔知白學點樣
由4.0開始望住d法職唔放病毒就想喊
明明不嬲都係學者負責 依家得個望宇
控制上嚟講

易好撚多

白魔最簡單係因為d技夠簡單直接 用高補量壓制

學者強勢在要盾有盾 要補血有補血 而且d攻擊技係dot傷可以放完就做其他野 仲有精靈幫手
但4.0比人拎走左1招dot 1招好重要既減傷 aoe比人砍左80%傷害

招bane
諗起就嬲
呢個POST近來推得好快

突然多左好多人
控制上嚟講

白魔係好易上手, 但今時今日玩補既人真係太少了, 歸根究底係壓力太大, 因為補師要負責全隊生死, 跟盾一樣重要, 但好多人上線組隊其實想輕鬆打機, 壓力咁大邊肯玩

我隻赤魔直情無放呢招囉
控制上嚟講

白魔係好易上手, 但今時今日玩補既人真係太少了, 歸根究底係壓力太大, 因為補師要負責全隊生死, 跟盾一樣重要, 但好多人上線組隊其實想輕鬆打機, 壓力咁大邊肯玩

反而我怕玩坦多過補

利申: 主職係低賤的DPS

我隻赤魔直情無放呢招囉

岩呀 你話坦知道幾時有大傷 比招5秒減10%既技佢地我都接受到
你比招減傷隻法職做咩 機工招飛回力標唔計
控制上嚟講

反而我怕玩坦多過補

利申: 主職係低賤的DPS

x2
利申迷路撚
快速睇完學者skill 4.0版
你都有今日

連環計算係比較實用

70果招用的條件有點煩,效益唔夠高
除非我熟個RAID 否則唔會考慮來用
確確實實咁去補一次搭埋個盾可能仲好

深謀係放左之後到50%以下就自動發動
定要50% 以下放先有效果?

最後,以太20%> 10%
隔離隻學者你夠唔夠MP用呀?
你都有今日

連環計算係比較實用

你都有今日

連環計算係比較實用

深謀係放完之後30秒內低過50%血就會發動
其實我覺得呢招既CD同補量唔值一粒以太
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞