[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online 4.0 歡迎新巴絲加入

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
去到3.0開哂暗黑/占星/機工

完全唔知做緊啲咩

你指果三隻職唔知做緊咩
定係你去到3.0都唔知做緊咩

唔知果隻職做緊咩

完全唔知做緊啲咩

你指果三隻職唔知做緊咩

唔知果隻職做緊咩

做緊咩係指咩

完全唔知做緊啲咩

你指果三隻職唔知做緊咩

唔知果隻職做緊咩

做緊咩係指咩

即係唔知玩果三隻職要做既野係咩同埋唔知佢地個流程係點樣行

完全唔知做緊啲咩

你指果三隻職唔知做緊咩

唔知果隻職做緊咩

做緊咩係指咩

同其他職一樣每5等做職業任囉
坦補D 各一職
暗占機

完全唔知做緊啲咩

你指果三隻職唔知做緊咩

唔知果隻職做緊咩

做緊咩係指咩

坦補D 各一職
暗占機

我指佢地個玩法

可能突然玩新職搞到自己好混亂

完全唔知做緊啲咩

你指果三隻職唔知做緊咩

唔知果隻職做緊咩

做緊咩係指咩

坦補D 各一職
暗占機

我指佢地個玩法

我諗你係指玩法複雜或者係定位唔清晰吧
其實定位我覺得算清晰, 簡單來講就係暗盾,占補,機DPS
而玩法算唔算複雜就見人見智了, 吉田其實都頭痛, 玩法簡單D人會嘈, 玩法複雜D人會怕, 不過好在FF14職業多, 你覺得新職太複雜咪玩最簡單既黑魔, DPS又唔低, 出招又簡單, 各搵適合自己既職業啦, 唔駛逼自己一定要玩新職, 4.0赤魔我覺得仲複雜

你指果三隻職唔知做緊咩

唔知果隻職做緊咩

做緊咩係指咩

坦補D 各一職
暗占機

我指佢地個玩法

咩玩法
點連技定要做咩定有咩技定乜
你唔講清楚,我唔知解釋乜比你聽喎
我係覺得一下子就50level唔係太易接受到,如果有得揀由1升起可能唔同玩法。
但佢地個技能設計其實唔適合咁做。

機工好易上手, 依家改完仲易 熱控又好玩
利申4.0前玩過monk->機工->學者->暗騎,
尋日機工啱啱70lvl
自從出左4.0之後有部分熱門ser太多人,要1個人登出,排緊隊既人先入可以ser
依家掛機掛30分鐘就會強制登出,但因為太多友仔卡住個鍵盤之類令到隻人唔會登出
所以依家官方決定每日係某個時間會全世界一齊強制登出1次
強制登出前1個鐘會係game入面通知
自從出左4.0之後有部分熱門ser太多人,要1個人登出,排緊隊既人先入可以ser
依家掛機掛30分鐘就會強制登出,但因為太多友仔卡住個鍵盤之類令到隻人唔會登出

其實依幾日都係排幾個, 比起之前要排2千個差好遠...(巴哈
希望唔係夜晚9:00後先黎搞d 咁ga 野

其實依幾日都係排幾個, 比起之前要排2千個差好遠...(巴哈
希望唔係夜晚9:00後先黎搞d 咁ga 野

身處鄉村服既我就無呢樣煩惱

而玩法算唔算複雜就見人見智了, 吉田其實都頭痛, 玩法簡單D人會嘈, 玩法複雜D人會怕, 不過好在FF14職業多, 你覺得新職太複雜咪玩最簡單既黑魔, DPS又唔低, 出招又簡單, 各搵適合自己既職業啦, 唔駛逼自己一定要玩新職, 4.0赤魔我覺得仲複雜

我諗我應該係想講連技方面

因為唔似起始職業咁慢慢開技出黎可以慢慢摸
一次過爆左6,7招技出黎有啲難上手

宜家根本只係得翻NA 既 balmung 仲有嚴重登入同AFK問題
但佢禁搞強制登出就要全世界受 NA fourm同reddit都好多人不滿緊
唔知大家玩咁耐新生FF14, 有無聽過之前FF14 1.0音樂? 我覺得 1.0音樂應該係14之中最好聽既, 1>4>3>2 咁排法, 植松伸夫音樂真係正, 有機會大家聽下, 俾人第一個感覺就係好FF, 祖堅音樂唔差, 但就係俾唔到人FF既感覺

我諗我應該係想講連技方面

因為唔似起始職業咁慢慢開技出黎可以慢慢摸
一次過爆左6,7招技出黎有啲難上手

其實你有玩開相關既職既話,係唔難上手
比如玩開白魔,你轉占星其實知咩技係咩時候用
相對機工對詩人
暗騎對雙坦
如果你龍騎呀黒魔起手既話,一堆技你真係會滿頭問號既

宜家根本只係得翻NA 既 balmung 仲有嚴重登入同AFK問題
但佢禁搞強制登出就要全世界受 NA fourm同reddit都好多人不滿緊

講起唔洗排隊
係少左好多人玩定佢個ser可負荷量高左
唔知點解開唔到ac
一入confirmation code就彈Error Code: i2501
明明揀咗hong kong
send咗email,而家等佢覆
唔知點解開唔到ac
一入confirmation code就彈Error Code: i2501

樓上有人同樣問題跟住去問官方跟住俾官方鎖ip wor
其實係咪要每頁都post 多次i2501解決方法

建議i2501同埋直升水評論放係d圖上面
唔知點解開唔到ac

用手機3G/4G開

建議i2501同埋直升水評論放係d圖上面

之前唔記得放I2501既解決方法 等下個POST
btw官方應該唔會狼到鎖你ac
我覺得樓上似係以為i2501=鎖左你
唔知點解開唔到ac

用手機3G/4G開

點解要咁,佢包埋香港,但又唔畀用香港ip?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞