細個因為父母嘅職業覺得好羞恥

806 回覆
211 Like 4583 Dislike
讀書個陣點會唔睇呀,由其係中學嗰陣
無錯
呢種情況係獨子身上有可能更嚴重
父母係寵既同時又比唔到佢想要既野 佢地諗野會更狹窄
反而有兄弟姐好既話好少少 假如感情好可以互相扶持 有相同處境既傾訴對象多少係有D用
你咩中學咁慘
應該大部份人都尊重清潔工多過黑警
我老豆做清潔做到開清潔公司月入十皮以上
其實呢度真係幾撚恐怖成日以自己嘅戇鳩思維概括全部人 痴撚線
睇到d人話好尊敬清潔工真係笑死
我只會聽人講話我識人老豆老母做律師/醫生點點點,就未聽過話識人老豆老母做清潔工點點點
可能我識得人少,無連登仔見識咁多
唔係你老竇老母錯
錯嘅係你,人哋咁辛苦養大你都唔識感恩
係你比連登仔嘅思想污染 個個發夢出世有人養唔使做
大能把中學雞會笑9人窮啦=・=
玩死 好似踩親埋你條尾
Btw 廿幾原來已經係廢坑 呢個香港靠你班唔認雙親既傑青啦
樓主,你而家大個要對番阿媽好啲呀!你阿媽雖然會唔開心,但佢會諒解!對佢地好啲補償番啦!
因為香港閪囉
鬼佬邊會做6日10-12粒鐘仲要憂柴憂米
人地做收銀都過得好過好多香港人
大把香港人而家移民都係做藍領
出面大撚把呢啲仆街不過呢個世界好現實
啲負評咩事
你唔係樓主個情況係唔會明
你地企喺道德高地緊係覺得樓主錯啦

你拖住條女係個暗瘡肥婆你都唔敢咁大聲講出黎啦師兄
以前唔多唔少有歧視
但依家社會氣氛好似改變咗好多
邊個歧視弱勢社群就會被大眾公審
就算有少部份人真係歧視
都唔會公開講
人地叫你生就生 唔生就唔生?
咁你條弱智記得咪撚生個唐氏出黎害人就最撚啱啦
有貢獻過警察
又講呢啲極端例子非黑即白
呢個po同小學故事書咪會有
去到中學都導你去做醫生律師教書呢啲社會地位高啲嘅工啦
呢個post又轉咗風向
好難捉摸
唔係做狗咪ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞