(博奕論)北海道大學入學試題,1至100選最大數字

941 回覆
111 Like 8 Dislike
本身以為個test100人都無
連登咁撚多人填
呢個題目
首先要作d假設
就係人數同大家都認真同聰明地諗,咁先怍到命題
假設100人,當中香港人平圴iq105左右
有10-15% 人有比較高iq
2-3%人有高iq

10-15 人
2-3 人
呢堆人先係真正要同我門果班
當我咁諗到既時候,呢班都諗到
之後慢慢推演

我係會選擇94 呢個數字

所以同我炒車
屌唔會係1呀 咁on9玩捉字蚤
google左nash s equilibrium,話要一班同樣理性既人,個theory先works
彌留之國的愛麗絲
階磚K隻game有啲似
再玩一次會點
再玩一次會點

全部填曬63
再玩一次會點

全部填曬63

好肯定都會有一班100冇死撚
搵一個人做媒
假設全場玩家都知發生咩事同清楚規則

一開始同上面講嘅一樣
沖出去話自己填左100
然後個frd再沖出黎做媒 話撞鳩自己個100
等大家由99開始再諗
但其實個frd冇填100

最後就確保得一個100
如果考嘅人數多於數字範圍太多就考黎都無意思,上面5000人考1-100,數字範圍50倍嘅人數 諗下都知達唔到考核嘅原意

上面已經一堆人以為好醒揀100 ,考試抱住攬炒心態係咩一回事

依個數字範圍大概最多畀4/500人考,再多考生最後出黎嘅答案運氣居多

能夠贏嘅數字大概係56至74入面
屌唔會係1呀 咁on9玩捉字蚤

驗下腦先
你九成重度弱智

如果考嘅人數多於數字範圍太多就考黎都無意思,上面5000人考1-100,數字範圍50倍嘅人數 諗下都知達唔到考核嘅原意

上面已經一堆人以為好醒揀100 ,考試抱住攬炒心態係咩一回事

依個數字範圍大概最多畀4/500人考,再多考生最後出黎嘅答案運氣居多

能夠贏嘅數字大概係56至74入面

利申鳩噏啱啱先見到上面原來有google form
上面吹到nash equilibrium on the condition that all players are rational

但總有一班人比理性更理性,會諗多幾步,咁100咪會出事囉
上面吹到nash equilibrium on the condition that all players are rational

真係入學試嘅話揀得100嘅可以將份卷歸零都得

唔係好明你意思
喺呢個post見到好多低智商連登仔

呢個真
好多連登仔既邏輯分析能力弱到仆街

Game theory 答案都出埋仲係到話99

雖然冇讀過可能唔明

利申CAR讀過 得B+
51都有五個
有冇人做個統計圖
其實po個主題都寫左 博奕論

唔係好明你意思

寫100 再大聲講因為100係冇得輸個d 可以直接dq唔收
個post好多文盲

唔係好明你意思

寫100 再大聲講因為100係冇得輸個d 可以直接dq唔收

9唔搭8 咩無啦啦咩大聲講
我意思game theory既話, 100岩
但現實100唔會岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞