(博奕論)北海道大學入學試題,1至100選最大數字

941 回覆
111 Like 8 Dislike
唔記得google form出唔出到圖
唔得的話一係成列數copy貼上黎
簡單快捷
其他no.呢
62個人100

有6.9%的人簡100
62個人100

有6.9%的人簡100

結果係寫63既巴打可以拎到呢60分

由於研究左好耐都唔知點係google整折線圖
所以我放返d數據出黎俾有興趣既巴打研究
https://www.sendspace.com/file/969o55

多謝大家參與
有咩仲想知 可以係下面講
結果係寫63既巴打可以拎到呢60分

由於研究左好耐都唔知點係google整折線圖
所以我放返d數據出黎俾有興趣既巴打研究
https://www.sendspace.com/file/969o55

多謝大家參與
有咩仲想知 可以係下面講

竟然去到63
唔記得google form出唔出到圖
唔得的話一係成列數copy貼上黎
簡單快捷

100 (62)
89 (48)
87 (27)
92 (24)
93 (24)
91 (23)
95 (23)
76 (22)
73 (21)
83 (21)
94 (20)
97 (19)
78 (19)
90 (19)
81 (19)
96 (18)
77 (17)
88 (17)
86 (16)
98 (15)
79 (15)
68 (14)
2 (14)
84 (13)
71 (13)
99 (13)
74 (13)
1 (11)
67 (11)
72 (10)
82 (9)
57 (9)
47 (8)
85 (8)
55 (8)
59 (8)
80 (8)
56 (7)
45 (7)
60 (6)
69 (6)
70 (6)
37 (6)
51 (5)
58 (5)
41 (5)
99.9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999=9 (5)
61 (4)
50 (4)
75 (4)
23 (4)
38 (4)
13 (4)
66 (4)
4 (4)
46 (3)
64 (3)
32 (3)
49 (3)
48 (3)
53 (3)
99.9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999=99 (3)
36 (3)
65 (3)
0 (2)
99.99 (2)
99.8 (2)
19 (2)
10 (2)
99.9999999999999999999999999999 (2)
17 (2)
62 (2)
0.1 (2)
39 (2)
25 (2)
40 (2)
44 (2)
54 (2)
52 (2)
87 😎
98.764
10^2
99.99999997879
sqrt(10000)
0.13247357314578
99.99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
99.99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
100.00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
12😏
1x10^2
gthyjuio
1-100
99.99999999999999999999999999onlun799999999
98.9
99.99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
其他 (62)

連登真係好撚多小學雞 \/
呀仲有一樣 原來最後係有889個entry
唔知點解我閂果陣佢話888
76冇人揀
76冇人揀

驗眼
緊係填99
100最高分 班傻仔實搶 成班重複炒晒車 我就醒目減1分避開車禍現場 冇人估到我咁做

呢個世界唔單止有一班揀100既傻仔
63既巴打贏左
寫8落紙,有咁大寫咁大
8應該最大surface area
8最大
因為打橫睇=無限
連登仔係咪真係弱智 題目都未睇好就分析 有人仲打左成大篇野
寫8落紙,有咁大寫咁大
8應該最大surface area

係都寫88啦
其實要視乎咩學科嘅題目,目的係考乜

如果想從數字決勝
就從報考人數多少決定一個盡量大嘅數
但真係好講運氣,有無同人撞數

但有一點要考慮就係入學人數唔會得1個
咁就要釐清題目規則
係咪除咗中咗最大數字嗰位加分,所有其他都0分?
係嘅話其實只係得一個考生得益,如果唔係收個位數學生嘅學科,做好其他試題,都好過用時間諗呢個到頭來都係八成運氣嘅題目,
題目目的係咪真係數字決勝?
如果係啲重視creative thinking嘅學系,其實會唔會個重點係放喺考生點樣演譯鍾意個別數字嘅原因?譬如話,我填個十幾嘅細數,但用特別嘅方法解釋到原因,就可以區分到我同嗰啲80-100盲衝撚嘅分別

不過到頭來我都係覺得
有bonus分嘅得一個,但又唔會收得一個學生
我做好其他試題好過啦
或者呢條題目,根本就係一條刻意消耗班 鍾意簡單複雜化嘅傻鳩 嘅時間嘅一個trap
咁啱俾你撞中個數,咪即管比多啲分你當bonus

得閒打咁大篇野扮醒 不如睇多次個題目啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞