Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
前日發佈會仲有哩個
https://www.youtube.com/watch?v=ZNhV-Gnjdy8
其實就係paradox版sims, 但steam應該唔會比類似wicked whims 嘅mod上workshop
mods應該好難無痛轉會, 甚至要重頭寫過
assets反而有機會比較快, 大概只係import入unreal adjust下就得
畢竟連engine都換埋
從來都唔會即買DLC,等一陣啲mod fix 返先買
理智咁睇, 出完一年後再買好似最穩陣
等steam sales 有折先買
全世界炒車
終於有2 不過應該等一年先至再買
等玩家整好mod先
因為trailer似用unreal engine render
但佢又寫明係not actual gameplay
用返Unity 好處係一代d assets 好易port去CS2
但一諗起P公司CS1 寫到咁樣就
啲mod好緊要
最重要希望新game d basic 做好少少
cpu 可以用多幾個core
但係d simulation 真實少少
交通擠塞-> d 人番唔到工 -> 收入下降 -> 稅收減少
交通擠塞-> 無貨賣 -> 公司倒閉 -> 稅收減少
同埋最重要d limit
d人丫車丫可以gen 多d
咁真係好睇個GAME重點放係邊, 好似SIMCITY, 若果一個城巿可以管太細, 變相又好難顧到全局
科技進步左, 希望堆局限同ON9 BUG可以修正下
如果玩 micro management可以玩 soviet republic...玩 reality mode 好似真係起緊個新市鎮咁
simcity 本來都ok
直到有一集可以多人連線既
又多bug 個地圖又細到爆
完全唔知可以做d 咩
跟住就放棄
所以之後先有一隻game
叫cities XXL
完全係到諷刺緊simcity
第一代咁成功, 我估開發商唔會輕易打爛, 最多都係擴充同條正下舊時堆bug, upgrade下遊戲流程

所以唔好咁大期望
希望political d 示威遊行

event 真實d 少d私家🚗
等睇發布會, 20號就係

睇佢有冇mods support , 有就點整咩都得喇
唔上得workshop咪擺外網

2代暫時仲係好遙遠,到有推出日期,去到成個遊戲社區成熟,起碼都要一年半載
大家繼續玩住1代先
有冇推薦嘅香港模組?
工業區成日話無原料,我見條補給路係機場,但等極都唔見果班機黎落貨,最後工廠執埋笠都未有補給,其實係咪唔應該整貨運機場?
有冇塞車問題?
科學園
無,火車,碼頭,貨機場都有,但好似d 原料喺城外運唔到入黎,我有用realistic population mod,唔係咪因為內耗太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞